Розслідування про стосунки Кадирова з 15-річними, політичні вбивства
Розслідування про стосунки Кадирова з 15-річними, політичні вбивства

Розслідування про стосунки Кадирова з 15-річними, політичні вбивства

За даними розслідування російського видання “Проект”, у Рамзана Кадирова, посібника президента Росії Володимира Путіна, існує гарем, в якому перебувають неповнолітні дівчата. Окрім офіційного шлюбу з Медні Кадировою, відомий як “дон-дон”, має інших дружин. Він часто використовує ісламське право для укладення ніках — традиційного шлюбу, визнаного муллями, зі своїми спільницями. Крім цього, у Кадирова є безліч наложниць, переважно неповнолітніх.

За словами джерела зазначеного видання, в Чечні існує чимало дівчат, які живуть з маркером наложниць Кадирова і через це не можуть вийти за межі гарему.

Розслідування також зазначає, що існує певна відомість про гарем Кадирова серед простих чеченців. Наприклад, у 2013 році пісня Таміли Сагаїпової “Мій Нанак” викликала широку обговорюваність в Чечні. У пісні, яка поєднує чеченську, російську та місцевий жаргон, згадується багато наложниць Кадирова, користуючись трохи зміненим домашнім ім’ям глави регіону, яке використовують його діти.

За інформацією ЗМІ, сама Таміла Сагаїпова також перебувала у гаремі Рамзана Кадирова.

У свіжому розслідуванні зазначено, що Рамзан Кадиров забирає дітей у своїх наложниць, з якими він не може укласти офіційний шлюб. Кадировська пропаганда твердить, що офіційна дружина “дон-дону” Медні народила йому 14 дітей до своїх 42 років.

“Це, звичайно, неправда. Справа в тому, що Кадиров просто відбирає дітей у своїх наложниць, з якими він не може офіційно укласти шлюб”, – зазначається у розслідуванні.

Журналісти повідомляють, що діти Рамзана Кадирова осведомлені про своє походження.

Другий за старшинством син Кадирова, 17-річний Елі Кадиров, відомий як президент Федерації боксу Чечні та директор спортивного клубу “Ахмат”, фактично є сином від Фатіми Хазуєвої.

Фатіма також є матір’ю ще трьох дітей Кадирова: дочок Ашур і близнюків, які народилися у 2015 році.

“Я колись став свідком сімейної драми: Фатіма прийшла до будинку Рамзана і хотіла обійняти одного зі своїх дітей, але батько строго заборонив”, — розповів джерело видання.

У 2006 році, коли їй було лише 14 років, Фатіма Хазуєва стала наложницею Кадирова і пізніше народила йому кілька дітей, включаючи одного у віці 15 років.

У розслідуванні вказується, що єдиний конкурс краси в Чечні навесні 2006 року, насправді, був організований особисто для Рамзана Кадирова і проводився без участі сторонніх глядачів.

“Це прикривалося турботою про мораль, а насправді причина була проста — Рамзан організував шоу спеціально для своїх дружин”, — стверджують журналісти.

“Кадиров віддає перевагу незайманим молодим дівчатам — школяркам або студенткам перших курсів. Він має помічника, який підтримує контакти з безліччю молодих чеченок. Це може стосуватися десятків, або навіть сотень”, — розповів знайомий Рамзана Кадирова під умовою анонімності.

За іншим джерелом, коли Рамзан Кадиров тільки прийшов до влади в Чечні, його прихильники “брали дівчат за свавіллям”.

“Чоловіки, пов’язані з Кадировим, могли вибирати привабливих молодих чеченок прямо на вулицях або по дорозі до навчальних закладів. Деяким з його наложниць Кадиров забороняв навіть думати про те, щоб залишитися вагітними від нього. За невиконання наказу – серйозні наслідки”, — йдеться у розслідуванні.

Жанетта Мукуєва, однолітка Рамзана Кадирова, з якою він був знайомий з молодості і як вважалося, закоханий в неї, вийшла заміж за іншого чеченця. У початкових роки 2000-х років пара розлучилася, залишивши Жанеті маленьку дочку. Після її розлучення, “дон-дон” почав стосунки з Мукуєвою, які призвели до трагічного кінця.

26 вересня 2003 року Жанетту Мукуєву застрелили невідомі на вулиці Гудермесу. Двоє близьких до Кадирова осіб вважають, що сам “дон-дон” наказав вбити її за якісь непорозуміння. Ймовірно, на момент смерті вона була вагітна.

Вони отримують нерухомість та посади в органах влади Чечні. Часто дочки та інші кревні родичі Рамзана Кадирова працюють поряд з його таємними дружинами.

“Деякий час всі вони мешкали в одному з нових багатоквартирних будинків у центрі Грозного. Пізніше багато з них отримали дорогі особняки в районі столиці Чечні, який найбільш охороняється, недалеко від резиденції Рамзана Кадирова”, — повідомляє “Проект”.

Журналісти стверджують, що відомий своїми нагородами та медалями Адам Кадиров, який утримується в СІЗО за побиття ув’язненого кримчанина Микити Журавеля у 2008 році, став батьком ще однієї наложниці Рамзана Кадирова, Заміри Джабраїлової. На момент народження їй було 15,5 років.

Хоча Адама Кадирова представляють як сина офіційної дружини “дон-дона”, хлопець сам знає правду. Журналісти зауважують, що ця обставина може сприяти жорстокості підлітка. У 2022 році під дивними обставинами померли двоє близьких до Адама Кадирова осіб.

“Перший — Абдулкерім Еділов, професійний боєць MMA, який тренував синів Кадирова і зайняв посаду віце-прем’єра Чечні. У листопаді 2022 року спортсмен зник з поля зору, а чеченські ЗМІ повідомили, що він подав у відставку за власним бажанням. Кілька тижнів пізніше він помер у віці 31 року”, — зазначається в розслідуванні.

Другим близьким до Адама Кадирова, хто раптово помер, був його охоронець Мурат Агмерзоєв, відомий як “Барс”.

За даними джерел видання, “Кадиров вирішив покарати” Агмерзоєва та Еділова через якісь обставини, “що ганьблять родину Кадирова”.

“Одні стверджували, що Еділов і Агмерзоєв нібито зіштовхнулись з Адамом Кадировим через його захоплення наркотиками, що може бути причиною тяжкої автокатастрофи, у якій загинули випадкові люди. Інші обговорювали версію про гомосексуальні стосунки між охоронцями та сином Кадирова. Обидва ці твердження неможливо перевірити”, — додається в розслідуванні.

Теги по теме
расследование
Источник материала
loader
loader