Рвонули майже на 2 км: ЗС РФ просунулись у трьох точках на Покровському напрямку
Рвонули майже на 2 км: ЗС РФ просунулись у трьох точках на Покровському напрямку

Рвонули майже на 2 км: ЗС РФ просунулись у трьох точках на Покровському напрямку

Українське командування у ранковому звіті станом на 18 червня повідомило про 42 атаки ЗС РФ у бік Покровська. Це утричі більше, ніж в інших гарячих точках на східному фронті, і саме тут є просування ворога, розповіли аналітики.

Російські підрозділи зайняли нові позиції у Покровському напрямку. На цьому відтинку фронту відбулась найбільша кількість штурмів на сході. Орієнтовне просування росіян — від 500 м до 1,7 км. Про точки на карті бойових дій, де ворог має успіхи, розповіли у Telegram-каналі DeepState.

Експерти DeepState оновили ситуацію на полі бою станом на 0:40 18 червня. У дописі перелічують три населені пункти, де є просування ЗС РФ у бік Покровська.

"Ворог має просування біля Уманського, Сокола, Архангельського", — пояснюється у дописі.

На карті бойових дій змінились позначки, які показують лінію розмежування між українськими позиціями та окупованим територіями. Можна побачити, що просування біля Архангельського — до 500 м, біля Сокола (східніше Євгенівки) — близько 1,6 км, біля Уманського — близько 1,7 км. Відстань від крайньої точки російського "клина" до траси Т0504, яка з'єднує Покровськ і Костянтинівку — близько 7 км.

Бої на сході - що показує DeepState про Покровський напрямок, 18 червня
Фото: DeepState

Тим часом Генштаб ЗСУ у ранковому звіті станом на 18 червня вказує, що Покровський напрямок — найгарячіший: протягом минулої доби там відбулось 42 штурми ЗС РФ. Українські бійці відбили 32 атак, а решта ще тривають. У звіті називають ще три точки, де ідуть бої — Новоолександрівка (на вістрі "клину"), Новоселівка Перша (між Соколом та Уманським), Яснобродівка (південніше Уманського). Орієнтовна довжина ділянки, де ворог рветься вперед — близько 26 км (виходить по 1-2 атаки на кожен кілометр).

На інших гарячих напрямках (Лиманському та Куп'янському) ворожих штурмів утричі менше — по 13 і 14 (відповідно), розповіло українське командування.

Бої на сході - що говорить Генштаб ЗСУ про Покровський напрямок, 18 червня
Фото: Скриншот

Зазначимо, раніше експерти DeepState розповідали про Покровський напрямок: наголошували, що ЗС РФ посилили тиск на даному відтинку. Село Георгіївку росіяни штурмували 28 одиницями техніки, ідеться у дописі від 15 червня. Росіяни спершу дійшли до Максимільянівки, але потім довелось відійти, втративши відчутну кількість живої сили і бронемашин.

Ще 11 червня відстань від позицій ЗС РФ до траси Т0504 на Покровськ була 8 км. Нацгвардієць, який воює під Горлівкою, пояснив, що росіяни обходять цю ділянку. Дану місцевість українці тримають з перших днів вторгнення, не відійшовши ні на метр.

Нагадуємо, 17 червня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів про напрямки боїв на сході, де найбільше атакуються підрозділи ЗС РФ. На загрозі перерізання логістичної траси ЗСУ наголосив військовий оглядач Bild.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом