Саміт НАТО у Вашингтоні зосередиться на зміцненні успіху України - Блінкен
Саміт НАТО у Вашингтоні зосередиться на зміцненні успіху України - Блінкен

Саміт НАТО у Вашингтоні зосередиться на зміцненні успіху України - Блінкен

Ювілейний саміт Північноатлантичного альянсу, який проходитиме у Вашингтоні 9-11 липня, сфокусується на об’єднанні зусиль союзників навколо зміцнення успіху України в довгостроковій перспективі.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільної з генеральним секретарем НАТО пресконференції у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Саміт буде зосереджений на зміцненні довгострокового успіху України, який вона розвивала з першого дня», - зауважив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що Сполучені Штати разом із союзниками і партнерами впродовж останніх тижнів докладали зусиль, щоби пришвидшити допомогу для ЗСУ на передовій, а також забезпечити українців усім необхідним для протистояння агресії РФ. За його словами, ця допомога принесла ефективний результат з погляду стабілізації лінії фронту та забезпечення можливостей зупинити наступ РФ.

Блінкен також нагадав, що президенти США та України підписали кілька днів тому двосторонню безпекову угоду. Таким чином, США стали 17-ю країною, яка має подібні домовленості з Україною.

«І до саміту НАТО ми очікуємо, що близько двадцяти країн – а може, й більше – укладуть двосторонні безпекові угоди з Україною. Це яскраве свідчення того, що всі наші країни підтримують Україну в довгостроковій перспективі», - підкреслив державний секретар США.

Він також наголосив, що Сполучені Штати посилюють санкційний тиск на Росію, щоби примусити її припинити агресію. Водночас глава Держдепартаменту вказав на те, що Китай забезпечує поставки в РФ близько 70% верстатів та 90% мікроелектроніки від усього російського імпорту. «Це необхідно припинити», - підкреслив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, в адміністрації президента США заявили, що Україна має виграти війну, яку проти неї веде РФ, щоб вступити до Північноатлантичного альянсу.

Теги по теме
Украина США НАТО
Источник материала
loader
loader