Що робити зі старими доларами: прості дії врятують заощадження
Що робити зі старими доларами: прості дії врятують заощадження

Що робити зі старими доларами: прості дії врятують заощадження

"Що робити зі старими доларами?" - з цим питанням стикався, напевно, будь-який дорослий українець із накопиченнями. Главред відповідає детально.

Що можна зробити з доларами старого зразка в Україні?

В Україні, як і в інших країнах, старі долари США залишаються законним платіжним засобом і зберігають свою номінальну вартість. Однак у деяких випадках можуть виникнути труднощі з їх обміном або використанням, повідомляє проєкт "Сніданок з 1+1".

Ось кілька варіантів, що можна зробити з доларами старого зразка:

Перед обміном або використанням старих доларів, рекомендується переконатися, що купюри в хорошому стані (не порвані, не сильно зношені), оскільки це може вплинути на їхнє приймання.

Що за проєкт "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" - ранкове шоу телеканалу 1+1. Виходить по буднях. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу в прямому ефірі, повідомляє "Вікіпедія".

Де не приймають долари старого зразка в Україні?

В Україні долари старого зразка можуть не приймати в деяких місцях через низку причин, як-от їхня зношеність або непідготовленість співробітників до роботи з такими купюрами. Ось кілька місць, де можуть виникнути труднощі з прийомом доларів старого зразка:

Що таке Національний банк України?

Національний банк України (НБУ) - центральний банк України, особливий центральний орган державного управління, який є емісійним центром, проводить єдину державну політику в галузі грошового обігу, кредиту, зміцнення грошової одиниці України - гривні. Також регулює і наглядає за діяльністю комерційних банків в Україні та небанківських фінансових установ, повідомляє "Вікіпедія".

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Источник материала
Поделиться сюжетом