Співпраця Москви з Пхеньяном міцнішає: чому Путін їде до КНДР
Співпраця Москви з Пхеньяном міцнішає: чому Путін їде до КНДР

Співпраця Москви з Пхеньяном міцнішає: чому Путін їде до КНДР

Про це 24 Каналу розповів кандидат політичних наук, експерт-міжнародник Станіслав Желіховський, зауваживши, що Путін приїде до КНДР вперше майже за чверть століття. Востаннє він приїжджав туди аж у 2000 році.

Чому Путін їде до КНДР

Як наголосив Желіховський, Росія посилила партнерство з КНДР з початку повномасштабного вторгнення. Відомо, що Кім відправляє диктатору зброю та боєприпаси, які окупанти використовують у війні проти України.

Фактично ми можемо говорити, що співпраця між ними укріплюється. Можемо нагадати, що в першій половині вересня корейський диктатор відвідав Росію. Тоді Путін та Кім зустрілися на космодромі. Там також говорили про посилення співпраці між країнами. Зокрема і в космічній галузі,
– сказав Желіховський.

КНДР зацікавлена в таких технологіях, аби ще більше дошкуляти і Японії, і Південній Кореї тощо. Очевидно, що диктатори також розмовлятимуть про нове постачання озброєння. Путіну потрібна різна зброя та боєприпаси проти України.

Путін та КНДР: коротко

  • Напередодні візиту до КНДР Путін опублікував статтю в північнокорейській газеті. Він почав нахвалювати Північну Корею і дякувати за "тверду підтримку" у війні проти України. Також там цинічно зазначено, що Путін готовий до тісної взаємодії з КНДР, щоб "зробити міжнародні відносини більш демократичними і стабільними".
  • Відомо, що візит диктатора до КНДР відбудеться18 – 19 червня. В Пхеньяні вже розвісили російські прапори та портрети Путіна.
  • Раніше стало відомо, що КНДР могла відправити до Росії щонайменше 10 тисяч транспортних контейнерів. Там може бути близько 4,8 мільйона артилерійських снарядів.
Теги по теме
Владимир Путин КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом