У Києві відбудеться прем'єра балету-перформансу DOMUM про життя українців під час війни
У Києві відбудеться прем'єра балету-перформансу DOMUM про життя українців під час війни

У Києві відбудеться прем'єра балету-перформансу DOMUM про життя українців під час війни

У Києві в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка 24 травня відбудеться прем’єра балету-перформансу DOMUM, який створила балетмейстерка Олеся Шляхтич у співпраці з Національним хором імені Григорія Верьовки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Музично-хореографічна вистава DOMUM – це історія про героїзм кожного українця під час війни, про кохання та ніжне дитинство, про сміливість та відданість, проспівана мовою сучасного сюжетного балетного перформансу та української фольклорної музики в обробці Національного хору ім.Верьовки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 40 артистів балету виконають сучасну хореографію, а 30 вокалістів заспівають усім відомі українські пісні у новому сучасному прочитанні.

DOMUM — це «дім» латиною. Історія складається з трьох циклів. Перший — народження, ніжні спогади дитинства, які нас формують: бабусин сад, травичка, кролики, і ти маєш збирати полуницю… Другий цикл — доросла любов, яка нас змінює. І третій цикл — про дім, батьківщину. У центрі історії — чотири пари, чотири історії кохання. Вони різні. Тут про кохання зовсім юних, кохання дорослих військових, про зрілу любов. В історії є місце чоловічій парі. Є жінки-кохані, жінки-військові», — сказала балетмейстер-постановник, автор лібрето, ідеї та режисер вистави, виконавиця однієї з головних балетних партій Олеся Шляхтич.

У Києві відбудеться прем'єра балету-перформансу DOMUM про життя українців під час війни / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Помічник балетмейстера та головний репетитор вистави – заслужений артист України Євген Кайгородов. Композитори – Кирило Бородін та Марія Хмельова. Аранжувальник – Тимофій Старєнков.

Арт-куратори проєкту: керівник Національного хору імені Григорія Верьовки – народний артист України Ігор Курилів. Головний режисер Національного хору імені Григорія Верьовки – народний артист України Валерій Куцевалов.

Прем'єра балету-перформансу DOMUM відбудеться 24 травня о 18:00.

Як повідомлялося, у Національній філармонії України 22 червня відбудеться концерт лауреатів та членів журі ХХІ міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці».

Источник материала
Поделиться сюжетом