У Львові жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину
У Львові жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину

У Львові жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину

У Львові 40-річна жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину. Пологи у багатодітної мами прийняли акушер-гінекологи лікарні святої Анни Першого медичного об’єднання Львова. Тут жінка народжувала уже вп’яте поспіль, повідомляє Львівська міська рада.

Вірі Войтків – 40 років. Вона рано вийшла заміж – у 18. І одразу захотіла стати мамою, бо з дитинства любить доглядати за малюками. А в юності, каже жінка, збирала у своєму селі на Львівщині всіх діточок та організовувала для них забави.

Попри бажання мати власних дітей, перші дві вагітності Віри були невдалими. На терміні 14-15 тижнів вона втрачала своїх ненароджених крихіток. А у 20 років молодій жінці поставили діагноз – безпліддя.

На деякий час Віра перестала займатися репродуктивними питання – хотіла дати своєму виснаженому організму перепочити фізично і психологічно. Утім, від мрії про материнство не відмовилася і міркувала собі, що якщо буде Божа воля на те, аби вона була мамою, то дітей матиме багато.

І якось під час медичного огляду Віра дізналася, що вона знову при надії. Через негативний досвід попередніх вагітностей, жінка боялася зробити зайвий рух, аби не нашкодити. І таки змогла виносити дитя. Тоді Вірі був 21 рік. Пригадує свої тодішні емоції: «У перші дні після народження первістки мені здавалося, що то сон. Я не вірила, що змогла виносити і народити. Щастю не було меж!».

І так мрія Віри здійснилася. Одне за одним вона народила семеро діточок. І ось нещодавно, у 40 років, жінка увосьме стала мамою. Її донечка Амелія з’явилася на світ у лікарні святої Анни, що більш відома серед львів’ян як пологовий на Мечникова. Вага крихітки при народженні – 3500 гр, зріст – 53 см.

фото: ЛМР

Тепер Віра – мама шістьох дівчаток і двох хлопців. У пологовому на Мечникова жінка народили уже вп’яте поспіль, бо повністю довіряє своїй лікарці, з якою знайома уже 12 років.

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Источник материала
Поделиться сюжетом