У МОЗ розповіли, як зменшити рівень шуму від генераторів
У МОЗ розповіли, як зменшити рівень шуму від генераторів

У МОЗ розповіли, як зменшити рівень шуму від генераторів

В сучасних реаліях українцям доводиться часто вмикати генератори, що може мати негативний вплив на здоровʼя людей та довкілля з декількох причин: шум, вібрації та шкідливі викиди. Зокрема, у генераторів відкритого типу немає власної шумоізоляції. Постійний шум високого рівня може спричиняти стрес, погіршувати сон та загалом шкодити здоровʼю. Проте рівень шуму від генератора можна знизити, запевнили в Міністерстві охорони здоров’я.

Як знизити рівень шуму від генератора?

  • Найдешевший і найпростіший спосіб — встановити генератор на відстані шести метрів від житлових будинків та спальних приміщень.
  • Оточити генератор шумозахисними й акустичними екранами.
  • Обладнати генератор спеціальним кожухом з внутрішньою шумоізоляцією та відведення вихлопних газів.
  • Додаткову звукоізоляцію також можна створити, обклавши генератор мішками з піском.

- Укладайте їх навколо так, щоб агрегат було видно з півтораметрової відстані. Таке звукоізоляційне коло з мішків дозволить зменшити шум від генератора. Важливо, щоб відстань від увімкненого генератора до мішків була не меншою, ніж пів метра.

  •  16 та 17 червня деякі ЗМІ та телеграм-канали повідомили, що згідно з санітарно-гігієнічними нормами, затвердженими МОЗ України, за перевищення рівня шуму для власників генераторів передбачені штрафи. У Кабміні вже спростували дану інформацію, наголосивши, що такі вимоги не застосовуються під час надзвичайних ситуацій.  
  • 7 червня Кабінет міністрів України доручив міністерствам, центральним органам виконавчої влади та обласним державним адміністраціям відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території. 
Источник материала
Поделиться сюжетом