У націоналізованому PIN bank створюють наглядову раду
У націоналізованому PIN bank створюють наглядову раду

У націоналізованому PIN bank створюють наглядову раду

За підсумками конкурсу обрано склад наглядової ради АТ «Перший інвестиційний банк», який був націоналізований і переданий в управління Фонду держмайна.

Про це повідомив у Телеграмі голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Націоналізований (санкційний) PIN bank отримав незалежних членів наглядової ради. Відповідний відкритий конкурс провів Фонд держмайна. З 18 претендентів комісія обрала 3 найкращі кандидатури», - йдеться в повідомленні.

На переконання Коваля, формування професійної наглядової ради через прозорий конкурсний механізм допоможе налагодити ефективну роботу банку в інтересах держави та громадян.

Наголошується, що процес формування наглядової ради у банку розпочався одразу після передачі установи у січні 2024 року в управління ФДМУ.

За інформацією очільника Фонду, на початку липня відбудуться збори акціонерів банку, які повинні затвердити обраних членів такої ради.

Як повідомлялося, у лютому 2023 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкцій до громадянина російської федерації Євгена Гінера, який є бенефіціарним власником PIN bank, а також президентом російського футбольного клубу «ЦСКА».

Пакет акцій PIN bank у розмірі 88,890583% було перереєстровано на державу в особі Фонду державного майна 17 січня 2024 року.

Фото: UBN

Теги по теме
Банк
Источник материала
Поделиться сюжетом