У Польщі набуває популярності самозбір врожаю
У Польщі набуває популярності самозбір врожаю

У Польщі набуває популярності самозбір врожаю

76% опитаних громадян Польщі виявили інтерес до самостійного збирання польських овочів і фруктів. Це на 6 відсотків більше, ніж торік, коли таку зацікавленість мали 70% респондентів. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

Ці дані свідчать про те, що фермерам варто розширити свої послуги, адже для багатьох господарств самозбір може стати хорошим видом додаткового заробітку.

Серед ягід, які громадяни хотіли б зібрати самостійно, найпопулярнішою є суниця садова. Далі йдуть яблука (24%), малина (23%) і чорниця (21%).

Серед овочів поляків найбільше цікавлять для самостійного збору томати, трохи менше бажаючих збирати огірки (19%), перець (12%) та картоплю (11%).

За результатами дослідження, яке ініціювала Національна асоціація груп виробників фруктів і овочів, інтерес поляків до самозбору зростає під впливом поточної ситуації та тенденцій, пов’язаних зі здоров’ям та прагненням бути наближеним до природи. Також на це вплинули протести фермерів та ягідників. Вони підсилили популярність місцевих продуктів.

Згідно з дослідженням, проведеним Kantar Polska, окрім зростання інтересу до самостійного збору фруктів, близько 60% поляків хочуть купувати більше польських фруктів та овочів.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом