У Тайванській протоці виявили атомну китайську субмарину, озброєну балістичними ракетами
У Тайванській протоці виявили атомну китайську субмарину, озброєну балістичними ракетами

У Тайванській протоці виявили атомну китайську субмарину, озброєну балістичними ракетами

У Тайванській протоці неподалік від західного узбережжя Тайваню у вівторок вранці виявили китайську атомну субмарину, озброєну балістичними ракетами.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Підводний човен несподівано виринув із води поряд із тайванським рибальським судном приблизно за 200 км від західного узбережжя острова.

Рибалки сфотографували субмарину й виклали фото в соцмережах.

За знімками фахівці встановили, що це атомний підводний човен ВМС Китаюкласу «Цзінь», озброєний балістичними ракетами.

Глава оборонного відомства Тайваню Веллінгтон Ку підтвердив присутність китайської субмарини і запевнив, що тайванські військові стежили за нею.

Вузька протока завширшки щонайбільше 250 км відділяє Тайвань від Китаю. Китайські військові літаки та бойові кораблі діють там щодня, демонструючи претензії Пекіна на суверенітет над демократично керованим островом.

Співрозмовники Reuters серед тайванських військових розповіли, що атомні підводні човни можуть перебувати під водою протягом багатьох місяців, рідко спливаючи на поверхню при виконанні бойових завдань.

Виявлений підводний човен, найімовірніше, повертався з Південнокитайського моря до порту приписки Циндао, а піднятись на поверхню його могла змусити якась несправність.

Підводні човни з балістичними ракетами призначені не для ураження кораблів, а для запуску балістичних ракет по наземних цілях і, як правило, не залучаються Китаєм до щоденних патрулювань у Тайванській протоці.

Як повідомляв Укрінформ, президент Тайваню Лай Чінте заявив, що Китай вважає ліквідацію Тайваню своїм найголовнішим завданням, і закликав військових бути готовими захищати острів від спроб анексії Китаєм.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом