У Театрі Ветеранів стартує перший день навчань із драматургії
У Театрі Ветеранів стартує перший день навчань із драматургії

У Театрі Ветеранів стартує перший день навчань із драматургії

Сьогодні, 18 червня, розпочнеться перше заняття з програми театральних та письменницьких практик за участю ветеранів російсько-української війни.

Про це під час заходу, організованого управлінням комунікацій Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України "ТРО Медіа", повідомив начальник управління комунікацій командування Сил територіальної оборони полковник Олексій Дмитрашківський, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні розпочинаємо перше заняття з нашими учасниками. Що таке Театр Ветеранів? В першу чергу, це дух побратимства. Тому що ми, як військовослужбовці, маємо допомагати нашим побратимам - брати участь у їхній реабілітації. Бо ці люди зазнали поранень, контузії, і вони потребують нашої допомоги. Саме тому ми вирішили, що через арттерапію й театральне мистецтво ми зможемо допомогти людям повернутися в соціум", - сказав Дмитрашківський.

За його словами, мета Театру Ветеранів полягає у психологічній реабілітації, що започатковує "ТРО Медіа" спільно з київським Театром Драматургів, через заняття театральним мистецтвом та арттерапією. Також протягом двох місяців 17 учасників з першої навчальної групи вивчатимуть основи драматургії , акторської майстерності і матимуть можливість написати та поставити свої перші п'єси під керівництвом наставників та двох психологів.

Презентація проєкту “Театр Ветеранів” / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

"Ми не є школою, яка вчить якійсь системі. Ми будемо допомагати людям дістатись до них самих. Тобто дістатись до внутрішніх голосів. До того, де людина унікальна. Ми не вважаємо, що всі мають бути професійними драматургами, але ми щиро віримо, що в кожної людини є унікальний контент бодай на одну неповторну п'єсу. Нам дуже хочеться, аби про українську боротьбу захід та й взагалі люди "вільного світу" знали через слова тих, хто дійсно взяв до рук зброю і захищає Україну", - поділився військовослужбовець Сил територіальної оборони ЗСУ, співзасновник Театру Драматургів та художній керівник Театру Ветеранів Максим Курочкін.

Він розповів, що вже заплановано дві вистави: одна з акцентом на документальні тексти, а інша складатиметься з художніх, проте якщо вистачить фінансів, то цілком імовірна реалізація третьої вистави. Її збираються обрати на основі ідей учасників.

"Тут важливі процеси. Люди націлили фокус своєї уваги на щось життєдайне. На те, що пробудить у них бажання жити, і вони будуть створювати", - додав очільник Служби зв'язків з громадськістю Сил територіальної оборони ЗСУ.

Прем'єра вистав запланована на серпень-вересень 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький академічний обласний драмтеатр, релокований з Маріуполя в Ужгород, презентував у Румунії виставу «Марiупольська драма» на міжнародному театральному фестивалі BABEL F.A.S.T.24..

Источник материала
Поделиться сюжетом