Удари ЗСУ по Росії: канцлер Австрії зробив заяву
Удари ЗСУ по Росії: канцлер Австрії зробив заяву

Удари ЗСУ по Росії: канцлер Австрії зробив заяву

Україна має право атакувати територію РФ із західного озброєння, а якщо Європа дасть слабину, то російські генерали можуть піти далі. Про це заявив канцлер Австрії Карл Нехаммер в інтерв'ю виданню Neue Zürcher Zeitung.

Главу уряду попросили прокоментувати заяву міністра оборони Австрії Клаудії Таннер про те, що країни Заходу переходять «червону лінію», коли дозволяють Україні атакувати територію РФ з власних озброєнь.

Він зазначив, що ця дискусія вказує на неправильний політичний напрямок і шкода, що акцент ставиться саме на це.

«Згідно з міжнародним правом, такі напади на Росію допустимі. Якщо Москва припинить агресію, військова допомога автоматично зменшиться. Якщо європейці відступлять, це може заохотити російських генералів зайти ще далі, ніж вони уже роблять», – зазначив Нехаммер.

За його словами, без Росії миру не буде, адже Путін напав на Україну, тому в нього є можливість припинити війну будь-якої миті.

«Однак війни починаються швидко, і тим, хто їх починає, важко швидко їх закінчити», – сказав канцлер.

Нехаммер також зазначив, що, хоча Австрія займає нейтральну позицію, вона підтримує зовнішню політику Європейського Союзу, а також солідарна у питаннях санкцій проти Росії та надання фінансової допомоги Україні.

Раніше прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що не втягуватиме країну «у військові авантюри» й не дозволятиме Україні бити словацькою зброєю по РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом