Ультраправі у Франції "перевзуваються на ходу": з сайту партії зникли проросійські заяви
Ультраправі у Франції "перевзуваються на ходу": з сайту партії зникли проросійські заяви

Ультраправі у Франції "перевзуваються на ходу": з сайту партії зникли проросійські заяви

Видалені тексти відображали програму президентської кампанії Марін Ле Пен 2022 року, яка в той час очолювала партію "Національне об'єднання".

Ультраправа французька партія "Національне об'єднання" без пояснень прибрала зі свого сайту сторінку, на якій висвітлювала свою прихильність до поглиблення дипломатичних зв’язків з РФ, а також наміри щодо зупинення співпраці з Німеччиною у сфері оборони.

Про це пише Politico.

Видалені тексти відображали програму президентської кампанії Марін Ле Пен 2022 року, яка в той час очолювала партію. Тоді ультраправі оприлюднили 17 тематичних буклетів зі своїми пропозиціями у всіх сферах політики. Усі вони, крім одного, досі є у вільному доступі на сайті "Національного об'єднання".

Сімнадцятий документ, який стосується безпекової сфери, було видалено після 11 червня. Видання нагадало, що у зниклому документі пропонувалося віддалитися від США та посилити взаємодію з Росією. 

Також у документі йшлося, що США "не завжди поводяться як союзник Франції", тому необхідно укласти "союз із Росією" з питань європейської безпеки та боротьби з тероризмом.

Програма Ле Пен пропонувала конкретні кроки у цьому напрямку, зокрема негайний вихід Франції з об'єднаного військового командування НАТО і припинення співробітництва з Німеччиною в оборонному секторі через "глибоку і непримиренну доктринальну, оперативну і промислову відмінність із Берліном".

Нагадаємо, Макрон розпустив парламент через французьких “друзів Путіна”. Після нищівної поразки від ультраправих на виборах до Європарламенту президент Франції оголосив про дострокові вибори до Національної асамблеї.

Читайте також провідні новини дня:

  • Мобілізація по-новому: названо єдину умову, за якої чоловіки можуть не брати повістку від ТЦК
  • Пастки першого саміту миру у Швейцарії: болісні компроміси - торгівля територіями та відмова від НАТО
  • Шум від генераторів: у яких випадках каратимуть гривнею та вилучатимуть техніку
 
Источник материала
Поделиться сюжетом