Вірменія розглядає можливість референдуму щодо обміну територіями з Азербайджаном
Вірменія розглядає можливість референдуму щодо обміну територіями з Азербайджаном

Вірменія розглядає можливість референдуму щодо обміну територіями з Азербайджаном

Вірменія розглядає можливість проведення референдуму щодо обміну територіями з Азербайджаном,  не відкидає таку ідею прем’єр-міністр Нікол Пашинян.

На зустрічі з мешканцями села Шинуайр Сюнікської області, яку відзначено як позапланову зупинку, Пашинян обговорив з ними питання реального стану Вірменії та процесу делімітації та демаркації кордонів. Він поділився деталями цієї розмови у своєму Facebook.

Прем’єр наголосив, що референдум може відбутися у випадку, якщо під час процесу делімітації кордону з Азербайджаном виникне питання про обмін територіями.

“Можлива ситуація, коли буде можливість віддати 100 квадратних метрів тут і отримати 100 квадратних метрів там. У такому випадку ми не будемо приймати рішення в односторонньому порядку. Це буде питання, що буде вирішуватися вами під час референдуму”, – зазначив вірменський прем’єр.

Пашинян підкреслив, що процес делімітації та демаркації не передбачає створення нового кордону з Азербайджаном, але спрямований на відновлення кордонів, які існували в радянські часи. Він також повторив зобов’язання, що влада Вірменії не збирається віддавати жоден метр своєї території.

Раніше між Вірменією та Азербайджаном розпочався очікуваний процес делімітації кордону, у результаті чого Вірменія вже повернула чотири села і розпочала розмінування. На акціях протесту в регіоні прем’єр Пашинян закликав не панікувати через азербайджанських сусідів, а шукати можливості для взаємовигідних угод з ними.

Зазначається, що йдеться про територію навколо чотирьох азербайджанських сіл біля кордону, на яку Вірменія недавно згодилася повернути Азербайджану. Зараз іде процес розмінування на цих територіях.

Теги по теме
Армения Азербайджан
Источник материала
loader
loader