Вперше за 22 роки! Український баскетболіст став чемпіоном НБА. Фото та відео
Вперше за 22 роки! Український баскетболіст став чемпіоном НБА. Фото та відео

Вперше за 22 роки! Український баскетболіст став чемпіоном НБА. Фото та відео

Захисник збірної України Святослав Михайлюк уперше в кар'єрі став чемпіоном Національної баскетбольної асоціації (НБА) Вихованець школи "Черкаських Мавп" досяг цього звання у складі "Бостон Селтікс", який у фінальній серії обіграв "Даллас Маверікс" 4:1.

Чемпіонські персні баскетболісти з Бостона здобули на домашньому паркеті, перегравши суперників 106:88. Михайлюк з'явився на останній хвилині гри та відзначився одним підбиранням. У плей-оф українець зіграв у восьми матчах, у середньому граючи по чотири хвилини, набираючи по одному очку та здійснюючи 0.6 підбирання.

У регулярному чемпіонаті в активі Святослава 41 матч, в яких він двічі виходив зі старту, зігравши в середньому 10.1 хвилину. Наш співвітчизник за цей час набирав по чотири очки, здійснював 1.2 підбирання та віддавав 0.9 передач.

На святкування чемпіонства Михайлюк з’явився з українським прапором. 27-річний баскетболіст став лише другим українцем в історії після Станіслава Медведенка (2001 та 2002 рр.), який здобув чемпіонство в НБА.

Крім того, завдяки цьому тріумф "Бостон" став найтитулованішим клубом асоціації. Тепер в активі "Селтікс" 18 перемог у турнірі, це на одну більше, ніж у "Лос-Анджелес Лейкерс".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны