Змінили мачете на дрони. У США з комарами борються за допомогою безпілотників
Змінили мачете на дрони. У США з комарами борються за допомогою безпілотників

Змінили мачете на дрони. У США з комарами борються за допомогою безпілотників

Аби дістатися до болотистих місцевостей Флориди, де небезпечні комарі залишають свої яйця, фахівцям з боротьби з комахами раніше доводилося продиратися бездоріжжям, розчищаючи зарості мачете. Тепер їм у цьому допомагають безпілотники.

Комарі переносять багато захворювань, багато з яких можуть бути смертельними для людини. Приміром, у Флориді органи місцевої влади відправляли команди з боротьби з комахами в болотисті околиці, де комарі Aedes відкладали свої яйця. Кілька видів цього роду переносять збудників гарячки Західного Нілу та жовтої гарячки, гарячки денге, дирофіляріоза та інших хвороб.

До деяких місць розмноження комарів вкрай складно дістатися: там, де не проїде вантажівка, працівникам місцевих служб доводилося годинами продиратися крізь багнюку, озброївшись мачете, щоб пройти повз густі дерева.

На допомогу прийшли дрони. Округ Бровард, штат Флорида, почав використовувати один з автоматизованих пристроїв для розпилення від комарів у важкодоступних місцях, цього місяця, повідомляє South Florida Sun Sentinel. Місця розмноження комарів обприскуються з безпілотника для знищення личинок, які згодом можуть перерости в небезпечних комах.

Ще у 2013 році у Флориді випробували використання безпілотників для пошуку водойм, де можуть розмножуватися комарі у великій кількості. Інші округи США, як Орандж і Санта-Клара, також нещодавно почали використовувати для боротьби з комарами безпілотники.

Источник материала
Поделиться сюжетом