18-річний плавець Желтяков виграв «золото» Євро-2024 та побив декілька рекордів України
18-річний плавець Желтяков виграв «золото» Євро-2024 та побив декілька рекордів України

18-річний плавець Желтяков виграв «золото» Євро-2024 та побив декілька рекордів України

18-річний українець Олександр Желтяков виборов «золото» чемпіонату Європи з водних видів спорту. Про це 19 червня повідомило Суспільне Спорт.

Уродженець Дніпра встав переможцем на дистанції 200 метрів на спині. Він вирвав перемогу на останніх метрах дистанції. Розпочавши заплив шостим на перших 50 м, український плавець завершив половину дистанції у топ-3. За 50 метрів до кінця запливу Желтяков продовжив бути третім. Однак у підсумку став чемпіоном, випередивши грека Апостолоса Сіскоса з перевагою у 0.03 секунди.

Це перше «золото» для України на Євро-2024 з водних видів спорту, яке проходить у столиці Сербії Белграді. Також це перше "золото" України в історії на дистанції 200 метрів на спині. 

Окрім того, це перше «золото» для Желтякова на “дорослому” Чемпіонаті Європи. До цього плавець виборював медалі лише на юніорському рівні, зокрема здобув два "золота" на юніорському Чемпіонаті світу та два “золота” на юніорському Чемпіонаті Європи.

Окрім того, результат Желтякова 1:55.39 хвилин - новий національний рекорд на дистанції 200 метрів на спини. Попередній рекорд, який також належав йому, український плавець покращив на 0.4 секунди.

Ба більше, це перша медаль України у плаванні на спині на Євро з водних видів спорту за останні 24 роки. У 2000 році Володимир Ніколайчик виборов "срібло" на дистанції 100 метрів.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от European Aquatics (@euroaquatics)

  • У 2023 році Олександр Желтяков здобув олімпійську ліцензію у плаванні на 100 та 200 метрів на спині.
  • У серпні 2023 року Україна вперше виграла медаль Євро з пляжного волейболу.
Источник материала
Поделиться сюжетом