7 найкращих французьких комедій, які покращать ваш настрій
7 найкращих французьких комедій, які покращать ваш настрій

7 найкращих французьких комедій, які покращать ваш настрій

Діапазон французького кіно є доволі широким, адже творці вміють дивувати глядачів як зворушливими мелодрамами, так і чудовими комедіями. Зараз українці проживають важкі часи з великою війною, розпочатою Росією, регулярними відключеннями електроенергії та в умовах постійної нестабільності. Щоб покращити вам настрій та відвернути від важких думок, ми підготували для вас добірку найкращих французьких комедій.

«Скажені канікули»

Рік випуску: 2018

Жанр: Комедія

Актори: Джонатан Коен, Каміль Шаму, Камілль Коттен, Жеремі Елькайм

Ніколи не знаєш, до чого призведе знайомство в інтернеті, саме так можна описати зустріч цих двох. Маріон - трохи більше за 30 років, і вона насолоджується вільними стосунками. Жінка орендує житло з друзями та не переймається щодо майбутнього. А от Бену скоро виповниться 40 і йому вже хочеться сімʼю.

Такі різні люди зустрічають одне одного в столиці кохання - Парижі, познайомившись у застосунку для знайомств. Між ними зароджується нестримна хімія, тож вирішують поїхати разом на відпочинок у Болгарію. Але на курорті виявляється, що Маріон і Бен - абсолютно різні люди. На фоні цього виникає маса кумедних ситуацій, які доведуть глядачів до сміху.

«Фатальна красуня»

Рік випуску: 2006

Жанр: Комедія

Актори: Одрі Тоту, Гад Ельмалех, Марі-Крістін Адам, Вернон Добчефф

Ірен - професійна спокусниця, яка полює на багатих чоловіків. Її цікавить красиве життя та гроші. Одного разу жінка натрапляє на звичайного працівника готелю Жана, але думає, що він - мільярдер. Усвідомлюючи свою помилку, Ірен хоче якомога швидше покінчити з Жаном. Вона відправляється до Ніцци, щоб продовжити пошуки спонсора.

Але чоловік не готовий прощатися з красунею, адже закохався в неї по вуха. Тож намагається усілякими способами здобути увагу Ірен, витрачаючи всі свої заощадження. Щоб заробити знов, йому доводиться супроводжувати багату, але старшу жінку. Утім, обставини складаються так, що Жан знову зустрічається з Ірен, і ця зустріч вже має зовсім інший кінець.

«Імʼя»

Рік випуску: 2012

Жанр: Комедія

Актори: Патрік Брюель, Валері Бенгігі, Шарль Берлен, Гійом де Тонкедек

У фільмі порушують вічно актуальну тему - родинних і дружніх стосунків. Усе почалося з того, що Венсан і Анна Ларше дізналися, що стануть батьками. Сестра Венсана зі своїм обранцем організовує вечірку на честь того, що в її брата народиться дитина. Вона запрошує рідних і друзів, щоб відзначити цю радісну звістку.

Коли всі збираються за одним столом, то починають обговорювати майбутнього первістка. Звісно ж, постає питання, яке імʼя подружжя обрало для немовляти. І це імʼя дивує всіх довкола так сильно, що починається вечір одкровень. У процесі жвавих дискусій гості починають втрачати над собою контроль й говорять все, що думають один про одного.

«Прикинься моїм хлопцем»

Рік випуску: 2012

Жанр: Комедія

Актори: Вірджинія Ефіра, Пьєре Ніньє, Шарль Берлінг, Жиль Коен

Головна героїня стрічки, Аліса Лантенс обіймає посаду редактора популярного журналу. Вона - гуру у своїй справі та виконує всі завдання на відмінно. Утім, дівчині за 30, тому молодші колеги намагаються зайняти її місце. А ще керівництво вважає, що виданням має очолювати більш сучасна особистість.

Однак здаватися - це не про Алісу. Для того, щоб виглядати молодіжною, дівчина намагається вдавати стосунки з 18-річним студентом. Цікаво, що юнаку давно подобається Аліса, і в процесі цієї авантюри у неї також з’являються почуття. Це чудова легка комедія, яка допоможе вам розслабитися після важкого робочого дня.

«Божевільне весілля»

Рік випуску: 2014

Жанр: Комедія

Актори: Крістіан Клав'є, Шанталь Лобі, Ері Абіттан, Меді Садун

Якщо ви втомилися від стрічок зі складним сюжетом і важкими темами, то це саме те, що потрібно. Фільм познайомить вас з історією подружжя Клод і Марія Верней, у яких є чотири доньки. Кожна з них - цікава, розумна, красива.

Загалом до родини Верней дуже добре ставляться у суспільстві. У них є великий будинок та добре оплачувана робота. А ще вони є дуже побожними католиками. Неочікувано для батьків доньки Верней дуже швидко знаходять собі пару та виходять заміж.

Але річ у тім, що обранцями дівчат стають представники інших націй та релігій: єврей, китаєць і араб. Звичайно, це не вписується у картину світу родини Верней. Вони сподіваються, що остання донька зробить інший вибір. І їхньої радості немає меж, коли дізнаються, що обранцем доньки стає католик. Однак є один нюанс: цей хлопець - чорношкірий.

«Інструкція з виховання мажорів»

Рік випуску: 2021

Жанр: Комедія

Актори: Жерар Жюньо, Камілль Лу, Віктор Артус Соларо, Лука Мельява

Глядачі мають змогу познайомитися з історією французького бізнесмена Френсіса, який досяг успіху у будівельній сфері. У нього є всі блага, щоб жити у своє задоволення та нічим не перейматися. Однак не все так просто. Чоловік має троє дітей, яким і планував передати свою прибуткову справу. Натомість діти постійно влаштовують вечірки, їздять по курортах і не мають уявлення, як важко заробляти гроші.

Тут у Френсіса зʼявляється цікава ідея - збрехати нащадкам, що став банкрутом. Така новина, як холодний душ, приводить дітей до тями, бо тепер їм потрібно скромно жити та ходити на роботу. За цим дуже весело спостерігати, тому наступні півтори години будете сміятися.

«Божевільні викладачі»

Рік випуску: 2013

Жанр: Комедія

Актори: Крістіан Клав’є, Ізабель Нанті, П'єр-Франсуа Мартен-Лаваль

Ця комедія змусить вас згадати про свої юнацькі роки та поринути в атмосферу безтурботності. Події фільму відбуваються в ліцеї імені Жуля Феррі, який вважається найгіршим навчальним закладом у країні. Його можуть закрити, бо учні ліцею взагалі не вчаться та показують погані результати. Єдиний шанс врятувати заклад - учні мають скласти тести на відмінно.

Директор ліцею розуміє, що вже нема чого втрачати й бере на роботу найслабших викладачів. Наприклад, учитель хімії Альберт проводить небезпечні досліди, а педагог з англійської у гніві може кинути в дітей крейду. Тоді як історик взагалі є фанатом Наполеона й одягає у ліцей його костюм.

Здавалося б, як успішність дітей може підвищитися у цьому суцільному хаосі та гармидері? А от глядачам точно не буде сумно, бо від цих кумедних ситуацій будете сміятися понад годину.

Фото: Кадр з фільму "Фатальна красуня"

Відео: Youtube

Источник материала
Поделиться сюжетом