"Дорогоцінні барви життя": відома українська художниця відкрила нову виставку
"Дорогоцінні барви життя": відома українська художниця відкрила нову виставку

"Дорогоцінні барви життя": відома українська художниця відкрила нову виставку

«Природа — це життя та натхнення, енергія та здоровʼя. Природа, яка страждала і плакала, була поранена і зцілена, стала жити й буяти барвами, як дорогоцінне каміння. Саме такі асоціації викликає ця серія картин», - зазначила Ірина Третьяк.

Ці картини в унікальній авторській об’ємній техніці мисткині написані під час повномасштабної війни, але формат цієї експозиції розширений і видозмінений. Як вона пояснила, життя продовжується, незважаючи на війну, і є інтуїтивне відчуття, що це скоро закінчиться, тому і з’явилися нові образи, емоції, яскраві почуття, враження та фарби.

«Це прекрасні краєвиди Києва з підписом генерала Буданова, це Йода – символ генерала Залужного, портрети Залужного, Шевченка, Усика (який буде доповнений його підписом). Це картини, кошти з яких будуть направлені 100% на закупівлю дронів за програмою Дмитра Гордона з Генштабом», - розповіла Ірина Третьяк.

Ірина Третьяк

Картини української художниці представлені у 27 країнах світу та є у багатьох відомих колекціонерів, світових політиків, президентів, найдревнішої монаршої династії Габсбурґів, Офісі Президента. Вона постійно долучається до благодійних аукціонів, де її полотна йдуть за рекордні суми, а також навіть приносять людям удачу, про що їй неодноразово казали самі покупці.

Ірина Третьяк представляла Україну на міжнародному Канському фестивалі у рамках Українських днів культури, а ще стала першим українським художником, чиї картини були представлені у вигляді токенів NFT на популярному маркетплейсі Rarible.

Зараз вона входить у топ 100 найвпливовіших людей Київщини, а також має почесний нагрудний знак «За сприяння війську України» від ексголовнокомандувача ЗСУ Залужного та орден миру.

Експозиція розміщена у павільйоні за адресою Кільцева дорога, 1-А.

Источник материала
Поделиться сюжетом