1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відключення світла у Києві 20 червня: у ДТЕК виступили з детальним роз'ясненням
Відключення світла у Києві 20 червня: у ДТЕК виступили з детальним роз'ясненням

Відключення світла у Києві 20 червня: у ДТЕК виступили з детальним роз'ясненням

За словами гендиректора компанії Yasno Сергія Коваленка, відключення світла триватимуть ще довго, оскільки в ремонті атомні енергоблоки, а імпорту та електроенергії з ВДЕ нам не вистачає через високе споживання.

Графіки відключення електроенергії у Києві 20 червня будуть застосовуватися з 03.00 до 23.59. Енергетики вкотре закликають українців економно споживати струм та не включати всі прилади одночасно. Про це повідомив гендиректор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко.

"Така історія з нами ще надовго – в ремонті атомні енергоблоки, а імпорту та електроенергії з ВДЕ нам не вистачає через високе споживання", – зазначив він.

Разом з тим в ДТЕК наголосили, що коли з'явиться світло, не варто одразу вмикати всі прилади, особливо потужні. Суттєве навантаження на мережі може призвести до аварії. Після того, як вимкнули світло, прибори потрібно витягти з розеток.

"Маємо досить серйозний дефіцит цього тижня. Загалом же ситуація із рівномірністю відключень значно покращилася. Минулого тижня сукупний час стабілізаційних відключень по Києву становив 12 год. 20 хв. А от позаминулого тижня місто знеструмлювали аж на 52 год. 45 хв", – стверджує Коваленко.

14 червня повідомлялося, що глава правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що повністю відмовитися від відключень електроенергії Україні вдасться нескоро.

Крім того, 17 червня в "Укренерго" повідомили, що зараз ситуація в енергосистемі України значним чином залежить від погоди.

Источник материала
Поделиться сюжетом