30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Китай обрав астронавтів для висадки на Місяць: коли відбудеться ця подія
Китай обрав астронавтів для висадки на Місяць: коли відбудеться ця подія

Китай обрав астронавтів для висадки на Місяць: коли відбудеться ця подія

У Китаї обрали вже четверту партію астронавтів і вперше серед них представники Гонконгу та Макао.

Китай вибрав 10 нових астронавтів для того, щоб вони пройшли навчання, і підготувалися до польотів на космічну станцію "Тяньгун", а потім хтось із них вирушить на Місяць. Мета Китаю полягає в тому, щоб відправити пілотовану місію на супутник Землі вже до 2030 року, пише Space.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Згідно з повідомленням Китайського агентства з пілотованих космічних польотів, було відібрано четверту партію майбутніх астронавтів, що складається з 10 осіб. Вони проведуть приблизно 2 роки навчання, після чого зможуть отримати право полетіти на космічну станцію "Тяньгун", яка розташована на навколоземній орбіті. Серед цих майбутніх астронавтів можуть бути ті, хто до 2030 року, згідно з планами Китаю, вирушить у першу пілотовану місію країни на Місяць.

Проект китайської бази на Місяці
Фото: space.com

Хоча всі 39 раніше відібраних китайських астронавтів були колишніми пілотами ВПС, в останню партію вперше увійшли пілоти сухопутних військ і ВМС Китаю. Двоє майбутніх астронавтів представляють спеціальні адміністративні райони Китаю Гонконг і Макао. У минулому це були колонії Великої Британії та Португалії відповідно. Це перший випадок, коли в Китаї обрали як майбутніх астронавтів жителів цих районів. Подробиці про те, ким є 10 нових астронавтів, зберігаються в секреті. Часто про те, хто летить на космічну станцію "Тяньгун" стає відомо незадовго до самої місії.

Китайський астронавт проводить ремонт орбітальної станції "Тяньгун"
Фото: space.com

Уже відомо про те, що в Китаї триває активна робота зі створення нової ракети-носія "Чанчжен-10" для польотів на Місяць, а також космічного корабля "Менчжоу", на якому полетять астронавти, та посадкового модуля "Лан'юе", який доставить астронавтів на поверхню Місяця. Фокус уже писав докладніше про ці розробки Китаю.

Нагадуємо, що китайська орбітальна станція на початку року постраждала від потрапляння невідомого об'єкта, що призвело до відключення електропостачання. Але астронавтам вдалося вирішити цю проблему, як уже писав Фокус. Як відбувався один із виходів у космос китайських астронавтів для проведення ремонту можна побачити на відео нижче.

Раніше Китай уже показував проєкт своєї майбутньої бази на Місяці, яка має бути побудована протягом кількох років після першої посадки китайських астронавтів на супутнику Землі. Цей проєкт можна побачити на відео нижче.

Також Фокус писав про те, що в травні китайські астронавти встановили рекорд тривалості перебування за межами орбітальної станції "Тяньгун". Тоді астронавти встановили захист від космічного сміття і мікрометеоритів. Як це відбувалося можна побачити на відео нижче.

Нагадуємо, що вчені з ЄКА створили цеглудля будівництва бази на Місяці, надихнувшись дитячими іграшками, як уже писав Фокус.

Теги по теме
Космос
Источник материала
Поделиться сюжетом