1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Черкащині ухилянти, щоб уникнути мобілізації, приймали метадон
На Черкащині ухилянти, щоб уникнути мобілізації, приймали метадон

На Черкащині ухилянти, щоб уникнути мобілізації, приймали метадон

На Черкащині правоохоронці розкрили нову схему ухилення від мобілізації, коли ухилянтів робили "наркозалежними". Як повідомили в регіональній поліції, за 4400 доларів чоловіки ставали ”пацієнтами” наркологічної лікарні.

Щоб отримати документи, які надавали відстрочку від мобілізації, чоловіки вживали метадон перед відвідуванням лікаря. Фігурантам, які організували «схему» ухилення від мобілізації повідомили про підозри.

За даними слідства, 62-річний керівник служби безпеки одного з комунальних підприємств міськради вступив у змову з 38-річною завідувачкою одного з відділень медичного закладу.

Ділки оформлювали ухилянтів на стаціонарне лікування, як наркозалежних, із призначенням лікування замісної терапії. Щоб отримати фіктивний діагноз та довідку яка надавала відстрочку від мобілізації, перед відвідуванням лікаря у медичному закладі, “пацієнтам” давали для вживання пігулки метадону.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Її спільнику повідомлено про пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368, а також ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

Обом фігурантам обрали запобіжні заходи: організатору - тримання під вартою з правом внесення застави; лікарю - нічний домашній арешт. Триває досудове розслідування.

  • В Ужгороді правоохоронці викрили на злочинній діяльності депутата Ужгородської міської ради, який також є посадовцем департаменту соціальної політики.
  • 20 червня прикордонники затримали у потязі Київ – Ужгород чоловіка, який збирався незаконно виїхати за кордон, перевдягнувшись у жіночий одяг. 

 

 

Источник материала
Поделиться сюжетом