30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як замаскувати темні кола під очима: дієва інструкція від візажистів
Як замаскувати темні кола під очима: дієва інструкція від візажистів

Як замаскувати темні кола під очима: дієва інструкція від візажистів

Поява темних кіл під очима – не лише естетична проблема. Це може бути наслідком тривоги, порушення режиму сну, стресу чи перевтоми. Темні кола з’являються також через гіперпігментацію, тривале перебування на сонці чи зловживання курінням. Не варто відкидати і генетичні чинники – для багатьох ця особливість є природною.

Замаскувати темні кола доволі просто, кажуть візажисти. Важливо лише використовувати якісні засоби та освоїти правильну техніку нанесення.

Крок 1: підготовка

Використовуйте пакет з льодом або прохолодні патчі для очей, щоб пробудити шкіру. Прохолода допомагає звужувати кровоносні судини, а тиск може активувати природну реакцію організму на відведення накопиченої рідини в цій області.

Крок 2: крем під очі

Не варто пропускати етап попереднього зволоження. Консилери та тональні засоби можуть забиватися у дрібні зморшки, якщо нанести їх на суху непідготовлену шкіру.

Крок 3: правильні засоби

Тональний крем не впорається з темними колами. Краще підібрати якісний коректор та згадати про теорію кольорів, щоб приховати пігментацію або синці під очима. Визначте, що вас турбує, а потім виберіть правильний коректор.

Зелений колір стане у нагоді для нейтралізації червоних плям на шкірі. Фіолетовий, ближче до лавандового, колір – протилежність жовтого, тож його використовують для нейтралізації небажаних жовтих відтінків шкіри. Коректор персикового відтінку надасть втомленій і посірілій шкірі більш здорового вигляду, а рожевий замаскує родимки чи веснянки. Жовтий коректор мінімізує темні кола під очима, синці та вени.

Крок 4: тональний крем

Використовуйте тональний крем, розтушовуючи його дуже тонким шаром. Щоб освітлити область під очима, найкраще обрати світловідбиваючу формулу, яка на відтінок світліша за тон шкіри.

Важливо вибрати консилер, який підходить вашому типу шкіри. Якщо у вас є тонкі зморшки, вам потрібен щільний матовий консилер. Для відносно гладкої шкіри можна обрати більш зволожуючий рідкий варіант.

Нанесіть невеликі крапки коректора на внутрішню третину ока, а також на зовнішній куточок за допомогою пензлика. Не розтирайте, а злегка натискайте на засіб, щоб він увібрався в шкіру. Зафіксувати результат можна прозорою пудрою чи спеціальним спреєм для фіксації.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як візуально підняти навислу повіку за допомогою макіяжу.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом