1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Трійця: значення та заборони
Трійця: значення та заборони

Трійця: значення та заборони

Трійця: значення та заборони

Це одне з найголовніших свят.

23 червня християни східного обряду відзначають свято Трійці. Для вірян це одне з найважливіших свят, на рівні з Різдвом та Великоднем. Воно присвячене Пресвятій Трійці: Богу Отцю, Богу Сину та Святому Духу.

Значення свята

За Євангелієм, на п’ятдесятий день після Великодня апостоли зібралися у Єрусалимі, як наказав їм Христос, в одному з верхніх приміщень у домі на пагорбі Сіон. Вважається, що саме там відбулася трапеза Ісуса Христа з учнями, відома як Таємна вечеря.

Крім апостолів, у домі також була присутня Діва Марія та інші віруючі. Їм усім було явлено Третю Особу Святої Трійці: шумом з неба, вітром, вогняними язиками полум'я.

Сходження Святого духа описують як полум'я, язики якого оточили кожного з апостолів. Саме після цього вони отримали «дар мов» - стали говорити різними, невідомими їм раніше, мовами, що дозволило їм нести слово Боже кожній людині на землі.

Трійцею це свято називають тому, що цього дня світові відкрилася вся повнота дії Святої Трійці і люди почали прославляти три іпостасі Єдиного Божества: Бога Отця, Бога Сина та Святого Духа.

Що не можна робити на Трійцю

З давніх часів в цей день діяли певні заборони.

Вважається, що в цей день не можна працювати у полі та городі, а також виконувати роботу по дому.

Не можна лаятися, сваритися, поганословити і бажати іншим зла.

Не можна на Трійцю відвідувати цвинтар. В цей день ходять до церкви.

Також у свято не варто купатися.

Источник материала
Поделиться сюжетом