Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»
Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»

Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»

Кіно
Новини
Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»
Новини
Кіно

Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»

Антоніна вам радить подивитися усіх. Коли випаде така нагода.
Лєна Чиченіна
Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open» - Фото 1
23 Черв 2024
0
106

Сподіваюся, випаде скоро. Але для початку нагадаю вам, що «Миколайчук Open» – фестиваль глядацького кіно. Тому переможців тут визначають саме глядачі. І трішки – партнери. 

Також скажу, що вашій Антоніні не вдалося вигуляти свою валізу з леопардовими речима, бо організатори категорично проти як червоної доріжки, так і будь-яких інших гламурних викаблучувань. Мовляв, ми тут кіно показуємо, а не гардеробні новинки. Але я таки збираюся вирядитися на вечірку, бо красу – не спинити.  

А трохи пізніше – відіграюся на Одеському кінофестивалі. Він цьогоріч будеу Києві (минулого року був у Чернівцях) і там красою та блиском не нехтували ніколи. 

Традиційно для майже усіх подій, які нині відбуваються, на закритті проводили благодійний аукціон. Збирали у фонд «Українотворці» на обладнання для операцій для дітей. Скажу чесно, що публіка на фестивалі не так вже й хоче рватися викладати гроші. Щось пороблено. Чи то продають не так вдало, чи то лоти не ті. Минулого року була схожа ситуація. 

Директорка фестивалю Тетяна Д'яченко, вочевидь, зробила висновок, що прощатися з грошима не хочуть саме чоловіки. А у жінок їх взагалі немає. Бо порадила їм впродовж вечора переконати своїх коханих розщедритися на кулон. Іронічно, бо вже за секунду почалися торги за підпис Вігго Мортенсена (він, нарешті, зміг зацікавити публіку) і змагалися за нього лише дівчата. 

Але давайте до переможців. Усього їх чотири. 

«Спеціальний приз для національного короткого метру» від спонсорів Amo Pictures отримує фільм «Сонечко» Сергія Кулибишева. Отак Сергій відбив гроші, які щойно витратив на купівлю одного з лотів. 

Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open» - Фото 2

Переможці у категорії «Національний короткий метр» – «Нюанс» Маргарити Воронової та Олега Кібальника. Олег одразу повідомив, що хтось раніше казав, що у будь-якому цивілізованому місці їх за цей фільм засміють. І передав цим комусь, що для них є погані новини. 

Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open» - Фото 3

Спеціальний приз Міжнародного повнометражного конкурсу – «Назавжди-Назавжди» Анни Бурячкової. Він став другим за глядацьким голосуванням. Анна захворіла, тому приїхати не змогла. Але записала відео з подякою. 

Ну і фільм-переможець – анімаційний фільм «Кріпачка» від подружжя режисерів Дороти та Г'ю Велчменів. Вони теж записали відео, в якому нагадали, що чверть художників, які працювали над стрічкою – українці. 

Отже, переможці оголошені, а публіка починає дивитися фільм-закриття. Це «Яремчук: незрівнянний світ краси».

Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open» - Фото 4

Як ви здогадалися – трічка про Назарія Яремчука. Документальна. До мене вже дійшли чутки, що навколо неї може виникнути скандальчик, пов'язаний із дітьми співака. Але про це – у наших наступних матеріалах. 

«Антоніна»
Лєна Чиченіна
Такого в українському кіно ви ще не бачили. Еротичний треш-горрор «Морена» викликав фурор на фестивалі «Миколайчук Open»
Источник материала
loader
loader