Іллінойс повертає землі племені потаватомі через 175 років після їх втрати
Іллінойс повертає землі племені потаватомі через 175 років після їх втрати

Іллінойс повертає землі племені потаватомі через 175 років після їх втрати

Американський штат Іллінойс працює над поверненням землі місцевому племені потаватомі, яку приблизно 175 років тому відібрав уряд.

У 1829 році уряд США уклав угоду з вождем Шаб-е-Наєм про збереження резервації в північному Іллінойсі. Навіть після прийняття Акта про виселення індіанців у 1830 році, який змусив усіх корінних жителів переселитися на захід від Міссісіпі, ця домовленість залишалася в силі. Однак приблизно в 1848 році влада продала землю білим поселенцям, коли Шаб-е-Най та інші члени його племені відвідували родину в Канзасі.

Щоб виправити цю історичну несправедливість, штат Іллінойс планує передати племені потаватомі державний парк площею 607 гектарів.

«Звичайні громадяни не повинні помічати змін у власності, щоб продовжувати насолоджуватися всіма перевагами парку», — зазначив представник потаватомі з Канзасу Джозеф ​​Рупнік.

Це не зовсім та сама територія, яку колись відібрали у вождя Шаб-е-Ная. Початкові межі резервації тепер охоплюють приватні території, поле для гольфу та окружний лісовий заповідник.

Представник штату від Демократичної партії Вілл Гуццарді, який ініціював закон про передачу державного парку, сказав, що плем’я пішло на значну поступку, погодившись взяти територію парку й відмовитися від претензій на приватну землю, землю округу та інші території.

Закон, який передає території племені потаватомі, має бути схвалений Палатою представників штату під час листопадової сесії.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом