Найбільший за 10 років теракт у Дагестані: що відомо
Найбільший за 10 років теракт у Дагестані: що відомо

Найбільший за 10 років теракт у Дагестані: що відомо

У неділю, 23 червня, у Дагестані було скоєно найбільший за останні 10 років теракт. У ході атаки озброєні бойовики напали на православні храми та синагогу, а також на пост прикордонників та поліцейських. Є загиблі та поранені.

Близько шостої вечора в телеграм-каналах почали з'являтися повідомлення про те, що в місті Дербенте горить православна церква та синагога. На воротах будівлі бойовики залишили номери сур з Корану, присвячених іновірцям.

Пізніше було виявлено тіла православного священика та церковного охоронця. На вулицях міста продовжилася перестрілка, ближче до дев'ятої вечора очевидці стали публікувати фото військової техніки на вулицях міста. У Дагестані запроваджено режим контртерористичної операції.

Одночасно з атакою на пост прикордонників в іншій частині міста терористи влаштували стрілянину на вулиці біля храму. Повідомлення про 40 заручників у храмі виявились не підтвердилися. Насправді 19 осіб самостійно забарикадувалися у храмі під час боїв. МВС Дагестану вже повідомило про ліквідацію чотирьох бойовиків.

Стало відомо, що у нападі брали участь двоє синів голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова – Осман та Аділь Омарови. За попередніми даними, нападники вже вбиті, а сам Омаров затриманий.

Глава Сергокалинського району Дагестану був затриманий у зв'язку з участю його синів у нападах та Дербент та Махачкалу
фото із відкритих джерел

Водночас деякі російські телеканали ігнорують теракт. А новинний канал «Росія 24» говорить про «напади», майже не використовуючи при цьому слово «теракт».

Стрілянина також сталася в Махачкалі, де невідомі обстріляли пост прикордонників на вулиці Єрмошкіна. Як писали російські Telegram-канали Baza та Mash, також стрілянина сталася на російсько-абхазькому кордоні біля річки Псоу. Попередньо, є вбитий та поранений.

Станом на вечір 23 червня вже відомо про сімох загиблих поліціянтів та ще 23 поранених у Дагестані, де запроваджено режим контртерористичної операції. 

Источник материала
Поделиться сюжетом