Список «небажаних» у Росії поповнили три християнські медіаорганізації
Список «небажаних» у Росії поповнили три християнські медіаорганізації

Список «небажаних» у Росії поповнили три християнські медіаорганізації

Міністерство юстиції Росії визнало небажаними три іноземні християнські медіаорганізації - з Фінляндії, США та Канади. Всі вони серед іншого ведуть мовлення і російською мовою.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Фінська пан християнська телерадіокомпанія IRR-TV була заснована у 1986 році. Росія - основний напрямок її діяльності, також вона мовить у країнах Центральної Азії та Близького Сходу. Компанія веде євангелізаційну роботу, друкує та розповсюджує християнську літературу. У новинних та редакційних матеріалах IRR-TV висвітлює і російську агресію проти України. Організація також збирає допомогу українським військам та мирним жителям.

Крім того, під заборону Мін'юсту РФ потрапили дві гілки організації Great Commission Media Ministries ("Служба медіа Місії великого доручення") – американська та канадська. Це теж християнські ЗМІ, які понад 40 років несуть євангельське слово в СРСР і потім у Росії, а також в Азії, Близькому Сході та Північній Африці. GCMM веде телевізійне та радіомовлення, а також випускає релігійну літературу багатьма мовами. Вона працює у тісному партнерстві з IRR-TV. Організація також висвітлює війну в Україні та збирає благодійну допомогу.

Як повідомлялося, список «небажаних організацій» існує у Росії з 2015 року. Влада внесла до нього понад 160 некомерційних організацій, об'єднань та ЗМІ, зокрема й Світовий конгрес українців. За участь у діяльності небажаних організацій у Росії передбачено кримінальну відповідальність.

Источник материала
Поделиться сюжетом