1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Росії погрожують скоротити час ухвалення рішення про застосування ядерної зброї: що відбувається
У Росії погрожують скоротити час ухвалення рішення про застосування ядерної зброї: що відбувається

У Росії погрожують скоротити час ухвалення рішення про застосування ядерної зброї: що відбувається

Країна-окупант може скоротити час прийняття рішення на застосування ядерної зброї, передбачений офіційною доктриною РФ. Це може статись, якщо Москва подумає, що "загрози зростають".

Про це, посилаючись на слова голови комітету оборони російської Держдуми Андрія Картаполова, повідомляє Reuters. Варто зазначити, що останніми часом диктатор та кремлівські чиновники активно поширюють ядерні погрози.

"Якщо ми побачимо, що виклики та загрози зростають, це означає, що ми можемо щось виправити щодо термінів застосування ядерної зброї та рішення про застосування", – заявив Картаполов.

Журналісти нагадують, що російська агресія проти України спровокувала найбільше протистояння між Росією та Заходом після Кубинської кризи 1962 року. У травні очільник Кремля Владімір Путін заявив, що РФ може змінити свою офіційну ядерну доктрину та умови, за яких таку зброю можуть застосувати.

Ядерна доктрина Росії 2020 року визначає, що кремлівський диктатор може оголосити про використання ядерної зброї як відповідь на напад із застосуванням зброї масового ураження або звичайного озброєння, "коли під загрозою стоїть саме існування держави". Наразі РФ є найбільшою ядерною державою світу, а разом з США вони зберігають 88% запасів усієї атомної зброї на планеті.

Нагадаємо, секретар РНБО України Олександр Литвиненко заявив, що у разі провалу російської окупаційної армії у війні проти України диктатор Володимир Путін може наказати про застосування ядерної зброї. У такому разі може йтися про тактичну ядерну зброю, спрямовану проти України.

Раніше повідомлялося, що на зустрічі з пропагандистами 5 червня російський диктатор Володимир Путін вкотре пригрозив використати ядерну зброю і закликав Захід "не ставитись легковажно" до ядерної доктрини країни-агресора.

Як повідомляв OBOZ.UA, наприкінці травня російський диктатор Володимир Путін з приводу можливого надання Україні права бити по території РФ західною зброєю натякнув на можливість ядерного удару. Причому таким ударом РФ погрожує "малим країнам НАТО".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом