30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як варити варення, щоб зберегти максимум користі: ефективні поради
Як варити варення, щоб зберегти максимум користі: ефективні поради

Як варити варення, щоб зберегти максимум користі: ефективні поради

Варення – це не тільки смачний, але й дуже корисний продукт для консервації. Але лише за умови його правильного приготування, адже тільки в такому випадку в ньому збережуться корисні мікроелементи та вітаміни.

Як правило, варення готують у 2-3 підходи, проварюючи його по 3 хвилини. Між підходами слід дати варенню повністю охолонути. Цей спосіб варіння є найбільш щадним, але досить часто його просто проварюють протягом 10 хвилин, або до моменту, поки варення не стане досить щільним. Як правильно варити варення, щоб зберегти максимум користі, розбирався FoodOboz.ua.

Основи варіння

Ягоди на фрукти слід очистити та ретельно вимити. Далі їх потрібно подрібнити на довільні шматки, або залишити цілими, якщо розмір ягід невеличкий. Наступний етап – варіння варення. Для цього додають цукор, що є сильним консервантом. За умови дотримання всіх правил, варення з легкістю збережеться свіжим протягом всієї зими.

Пропорції

Для правильного варення, яке може простояти протягом цілого сезону, слід використовувати рівномірну кількість цукру та ягід. Тобто, на 1 кілограм плодів беруть 1 кілограм цукру.

Посуд

Варення слід готувати у сталевому або латунному посуді. Ідеально для цього підійде таз із широким дном. В такому випадку плоди, що опинились на дні посуду, не будуть розм’якшуватись під вагою верхніх.

Ємність

Варення слід закладати у стерилізовані банки. Їх миють у гарячій воді із додаванням соди, а потім прогрівають протягом 10 хвилин у духовці при 60 градусах до повної сухості. Також є й інші методи стерилізації.

Нагрів

Варення слід варити на помірній ступені нагріву. Тільки тоді воно не пригорить до дня ємності, а також збереже структуру ягід та всі необхідні вітаміни.

Готовність

Про готовність варення свідчить густина краплі сиропу. Крапля сиропу не повинна швидко стікати по ложці. Ідеальною вважається консистенція, коли крапелька сиропу лишень трішки опустилась по ложці.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Источник материала
Поделиться сюжетом