В Україні зареєстрували перший шлюб онлайн
В Україні зареєстрували перший шлюб онлайн

В Україні зареєстрували перший шлюб онлайн

У застосунку «Дія» пройшло бета-тестування послуги реєстрації шлюбу. Перші три пари одружилися онлайн цими вихідними.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«Україна стала першою країною у світі, яка тестує одруження онлайн — через «Дію». І цими вихідними «Дія» допомогла об’єднати серця трьох пар», - йдеться в повідомленні.

Першими закоханими, які одружилися, стали активіст, військовий, народний депутат Роман Лозинський і викладачка УКУ Світлана Кісільова. 

Загалом на бета-тестування послуги зареєструвалося 2 500 пар. Тестування минає успішно, і вже скоро одружитися онлайн за кілька кліків зможуть усі українці. 

У міністерстві підкреслили, що цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягуватиметься у «Дію». А доставку фізичного документа можна замовити через Укрпошту або забрати самостійно у відділенні.

Сервіс розробляється Мінцифрою спільно з Міністерством юстиції України, Державним підприємством «Національні інформаційні системи», цифровим ДРАЦСом, Державною міграційною службою, АТ «Укрпошта» за підтримки швейцарсько-української програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Технічним партнером виступила компанія Сisco, яка в межах підписаного з Мінцифрою меморандуму надала рішення для відеоконференцій Cisco Webex.

Як повідомлялося, 5 червня Міністерство цифрової трансформації запустило в «Дії» послугу з оформлення електронного посвідчення ветерана. Додати документ у застосунок може учасник бойових дій, людина з інвалідністю внаслідок війни, учасник війни, постраждалий учасник Революції гідності, член сім’ї загиблого ветерана війни, член сім’ї загиблого захисника і захисниці України.

Источник материала
loader
loader