Працівник СТО побив жінку молотком та відібрав 2000 доларів
Працівник СТО побив жінку молотком та відібрав 2000 доларів

Працівник СТО побив жінку молотком та відібрав 2000 доларів

Зловмисник періодично навідував літню киянку та допомагав із ремонтом, проте в цей раз напав на жінку, а за здобуті злочинним шляхом гроші купив автомобіль. Правоохоронці вилучили транспортний засіб у якості речових доказів та повідомили фігуранту про підозру. Чоловіку загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

До Подільського управління поліції звернулися медики, які повідомили про пацієнтку зі значними травмами, отриманими в наслідок розбійного нападу. За викликом до помешкання потерпілої негайно прибули слідчо-оперативна група та співробітники кримінальної поліції.

Правоохоронці з’ясували, що 63-річна киянка впустила давнього знайомого до оселі, так як чоловік часто навідував її та допомагав з незначним ремонтом у квартирі. Проте, під час останнього візиту зловмисник зненацька схопив молоток та вдарив ним жінку декілька разів, змусивши останню сказати де вона зберігає гроші. З квартири потерпілої нападник пішов, прихопивши 2000 доларів США.

Пенсіонерку із численними забоями тіла та переломом руки лікарі терміново госпіталізували до медичного закладу. Тим часом оперативники розшукали та затримали 41-річного нападника. Як з’ясувалось, останній є працівником місцевого СТО та на викрадені кошти фігурант придбав автівку, а решту грошей поклав на свій банківський рахунок.

Слідчі затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вилучили речові докази. За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури, чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений в умовах воєнного стану. Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом