1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна у липні отримає €1,4 млрд військової допомоги від ЄС: Боррель розповів деталі
Україна у липні отримає €1,4 млрд військової допомоги від ЄС: Боррель розповів деталі

Україна у липні отримає €1,4 млрд військової допомоги від ЄС: Боррель розповів деталі

У Європейському союзі узгодили правові норми щодо використання доходів від заморожених активів країни-агресора Росії на користь оборони України. Першим внеском у €1,4 мільярда Київ зможе скористатися вже у липні 2024 року.

Про це сказав високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель на брифінгу за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ 24 червня. Крім того, як пояснив глава європейської дипломатії, Україна ще зможе отримати допомогу на мільярд євро до кінця року, передає Укрінформ.

"Ці кошти будуть направлені Україні з метою досягнення трьох цілей: постачання засобів ППО, боєприпасів та підтримки української промисловості", – сказав Боррель.

Він зазначив, що для країн ЄС найважливішим питанням залишається військова підтримка України, яка продовжує боротися із повномасштабним вторгненням Росії. Сили оборони країни гостро потребують систем протиповітряного захисту, боєприпасів і підтримки розвитку власної оборонної промисловості.

"Цими вихідними Харків знову постраждав від повітряних атак, загинули люди, отримала пошкодження інфраструктура та соціальні об'єкти. Путін продовжує атакувати, націлюючись насамперед на енергетичну інфраструктуру. Очевидно, що Путін хоче довести вразливість України. А ми маємо довести, що ми маємо намір підтримувати Україну", – наголосив голова дипломатії ЄС.

Водночас, Боррель визнав, що європейські міністри не змогли просунутися у питанні щодо використання інших платежів у рамках Європейського фонду миру, призначених для військової підтримки України, на загальну суму близько 6 мільярдів євро через позицію "однієї країни". Ймовірно, мова йде про Угорщину.

"Зараз ми працюємо над шляхами подолання та обходу цих структурних ускладнень, які ми маємо вже протягом півтора року", – зазначив Боррель.

Як повідомляв OBOZ.UA, напередодні ЗМІ писали, що ЄС схвалив перший транш військової допомоги для України до 1,4 мільярда євро, що надійде із доходів від заморожених російських активів, незважаючи на спроби Угорщини блокувати ці виплати. Кошти будуть спрямовані на прямі закупівлі для українських військових, включаючи боєприпаси та системи ППО, а також підтримку української промисловості.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны