30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українські лише городи: у DeepState уточнили позиції ЗСУ та ЗС РФ у Новоолександрівці
Українські лише городи: у DeepState уточнили позиції ЗСУ та ЗС РФ у Новоолександрівці

Українські лише городи: у DeepState уточнили позиції ЗСУ та ЗС РФ у Новоолександрівці

ЗСУ завдають ударів по обох берегах водойми у крайніх точках села Новоолександрівка, наполягають аналітики. Кадри ударів підтверджують, що населений пункт втрачений і кілька днів перебуває під контролем ЗС РФ.

Українська артилерія стріляє по підрозділах ЗС РФ, які перебувають на одному з берегів ставка на північній околиці Новоолександрівці. Кадри, зняті на полі бою, спростовують заяву бійців 110 окремої механізованої бригади ЗСУ про те, що місцевість перебуває під контролем України. Про деталі ситуації біля населеного пункту, який заважав росіянам пробитись до логістичного шляху Сил оборони, розповіли аналітики DeepState у Telegram-каналі.

Аналітики опублікували три записи — фрагменти боїв у Новоолександрівці. На першому фрагменті — артилерія ЗСУ стріляє по двох російських солдатах, які перебувають у точці з координатами 48.28875, 37.53933 На другому — один солдат ЗС РФ, який іде берегом, поки не ховається під кроною дерев — це точка 48.28761, 37.54028. На третьому — близько 5-6 росіян, які пробираються руїнами у точці 48.28635, 37.54247. Якщо позначити точки на карті, то видно, що усі вони — на південному березі місцевого ставка на окраїні села. Приліт снарядів за вказаними координатами говорить про те, що Новоолександрівка опинилась в окупації ЗС РФ. Якби це було не так, то виходило б, що українці гатять по своїх, зауважується у дописі.

Бої на Донбасі - точки ударів ЗСУ у Новооександрівці, 24 червня
Фото: Google Maps

У дописі також звернули увагу на те, що ворог рухається "то вперед, то на відтяжку" і немає кадрів "зачистки". Якби була "зачистка", це означало б, що росіяни щойно зайняли позиції. Однак на відео вони цього не роблять, тобто перебувають на нових позиціях вже певний час. Аналітики роблять кілька висновків:

  • бійців Тероборони, яких перекинули на допомогу бригаді, могли відправляти на позиції, які вже були захоплені росіянами;
  • артилерія ЗСУ працює по обох сторонах ставках, тобто місцевість по обидва боки — під контролем ЗС РФ.

"Новоолександрівка дійсно окупована не до кінця — ворог не зумів закріпитися на крайньому городі", — підсумували експерти DeepState ситуацію у Новоолександрівці.

Зазначимо, перша заява DeepState про окупацію Новоолександрівки з'явилась 23 червня. Після цього у мережі опублікували кілька спростувань, озвучених представниками ЗСУ і командування. Наприклад, бійці 110 механізованої бригади запевнили, що населений пункт й надалі перебуває під контролем Сил оборони. Вони підтвердили, що тривають важкі вуличні бої, росіяни прорвались, але село окуповане не повністю.

Тим часом у звіті Генштабу ЗСУ станом на ранок 24 червня вказується, що найгарячіша ділянка фронту — Покровський напрямок: відбулось 11 атак ЗС РФ, і ще 14 тривають. Згадується Новоолександрівка — біля села, а також п'яти інших сіл, точаться бої.

Про можливість просування росіян у напрямку траси, яка з'єднує Покровськ та Костянтинівку, 18 червня повідомили фахівці розвідки Великої Британії.

Нагадуємо, 22 червня стало відомо про новий напрямок атак ЗС РФ. Як повідомили українські військові, є просування ворога під Торецьком.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины Донбасс Донецкая область оккупация
Источник материала
Поделиться сюжетом