1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У будівлі пролунав вибух, а полум'я розгорілось з новою силою: нові деталі пожежі в Фрязіно
У будівлі пролунав вибух, а полум'я розгорілось з новою силою: нові деталі пожежі в Фрязіно

У будівлі пролунав вибух, а полум'я розгорілось з новою силою: нові деталі пожежі в Фрязіно

Російські пожежники залужили до гасіння вогню два гелікоптери, розповіли росЗМІ. Вогонь випалив три поверхи, а всередині досі можуть перебувати люди, стверджують рятувальники.

У Підмосков'ї продовжує палати пожежа на п'ятому поверсі багатоповерхівки науково-дослідного інституту (НДІ) "Платан". У якийсь момент свідки події почули вибух, тим часом пожежники вже третю годину поспіль не можуть врятувати людей, які виглядають з вікон. Про деталі надзвичайної події у Фрязіно, де розташований НДІ "Платан", розповіло агентство "РИА Новости".

Російські журналісти станом на 17:19 повідомили, що рятувальники МНС РФ досі не здолали пожежу, яка розгорілась у восьмиповерховій будівлі. Пресслужба відомства заявила, що до подолання стихії залучили два гелікоптери Ка-32. Поруч працюють пожежники, які складають план проникнення в будівлю. Близько 18 год. стало відомо, що вогонь повністю випалив чотири поверхи будівлі НДІ. Згідно з офіційними даними, двоє людей загинуло, доля ще шести — невідома.

Деякі деталі до подій розповів анонімний співрозмовник росЗМІ ТАСС. Росіянин заявив, що пожежа почалась у приміщенні компанії, у якій він працював — "Экспресссервис". Компанія розташована на шостому поверсі. З його слів, він не знає причину займання, лише впевнений, що вогонь не перейшов на сусідні будинки.

Згідно з даними Telegram-каналу Mash, у будівлі НДІ у якийсь момент вибухнув газовий балон. При цьому на відео видно, що вибух стався тоді, коли будинок вже димівся та горів. Пожежа охопила площу понад 4,5 тис. кв. м: палає від п'ятого до восьмого поверху. Серед постраждалих є двоє рятувальників: вони надихались чадним газом і їх відправили до лікарні. Тим часом у будинку досі є люди, а на деяких відео показують, як вони вистрибують з вікон, намагаючись врятуватись. Сумарна кількість постраждалих станом на 17:57 — дев'ять осіб: двоє — випали з вікон 6 та 7 поверху, семеро — згоріли чи задихнулись, ідеться у дописі.

НДІ "Платан" — науково-дослідна установа, розташована за адресою Заводський проїзд, буд. 2. Згідно з даними журналістів "Важные истории", установа уклала кілька контрактів з Міноборони РФ і займалась випуском електронно-променевих приладів. Також пояснюється, що інститут дійсно офіційно не існує, але усі його виробничі потужності приєднались до науково-промислового підприємства "Исток" ім. Шокіна. Про його діяльність знають у ЄС і тому наклали санкцій за участь у війні РФ проти України.

Зазначимо, раніше Фокус писав про надзвичайні події у Фрязіно. Російські пожежники тоді повідомили, що у восьмиповерховій будівлі заблоковано дев'ять людей, а пожежі присвоїли третій ранг складності.

Нагадуємо, 13 червня у росЗМІ повідомили про ще одну пожежу, яка сталась на підприємстві, причетному до випуску літаків для російсько-української війни.

Теги по теме
пожар Взрыв Москва
Источник материала
Поделиться сюжетом