Віддав життя за Україну: у боях на Луганщині загинув уродженець Херсонщини. Фото
Віддав життя за Україну: у боях на Луганщині загинув уродженець Херсонщини. Фото

Віддав життя за Україну: у боях на Луганщині загинув уродженець Херсонщини. Фото

Захищаючи схід України від російських загарбників, загинув молодший сержант Збройних сил України Маюк Юрій. Трагедія сталася 20 червня в Луганській області в районі селища Білогорівка.

Герой народився 7 березня 1989 року в селі Правдиве на Херсонщині, останні роки проживав у селі Дмитрівка на Полтавщині. Смерть військовослужбовця підтвердила у Facebook Машівська селищна рада.

Юрій Миколайович Маюк став до лав ЗСУ ще у 2016 році. У період повномасштабного вторгнення брав участь у боях у Сумської області, потім його перевели на Запорізький напрямок. У 2023-у отримав звання молодшого сержанта.

Захисник України разом із громадянською дружиною Світланою виховував чотирирічну доньку Уляну.

"Юрій був одним із тих, хто взяв зброю до рук, щоб стати надійним щитом для своєї Батьківщини. Щоб захистити своїх рідних, волю і свободу України, повернути їй безпеку", – зазначили представники селищної ради.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA:

– На війні загинув воїн Михайло Качур, який багато років проживав на Дніпропетровщині. Його життя обірвалося у квітні під час боїв на Донбасі.

– У Донецькій області загинув військовослужбовець Віталій Самушко. Герой був родом із Буковини.

– Під час виконання бойового завдання загинув військовий із Київської області, командир аеромобільного відділення Роман Шапочка. Життя нашого захисника обірвалося 9 червня.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом