1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лікарня недорахувала 24 млн гривень на ремонт: персонал скидається на меблі та віддає свої премії
Лікарня недорахувала 24 млн гривень на ремонт: персонал скидається на меблі та віддає свої премії

Лікарня недорахувала 24 млн гривень на ремонт: персонал скидається на меблі та віддає свої премії

У Чернівецькій області спалахнув скандал навколо Путильської міської лікарні. Антикорупційна комісія виявила, що гроші, виділені на реконструкцію лікарні та закупівлю нових меблів, могли бути використані не за призначенням. Натомість, за даними комісії, кошти пішли на "липові" премії для медпрацівників.

Незважаючи на проведення тендеру на суму понад 24 мільйони гривень, обіцяні нові меблі та сучасне обладнання так і не з'явилися у лікарні.

Табло із сповіщенням про реконструкцію / фото: скриншот Youtube "СтопКор"

Журналісти, провівши власне розслідування, з'ясували, що премії, видані працівникам, забрало керівництво лікарні, імовірно, щоб використати їх для фіктивного ремонту.

Бухгалтер лікарні стверджує, що використано лише частину грошей, і ремонтні роботи продовжуються. Однак підозри викликає відсутність інвентарних номерів на нових меблях, що вказує на можливі порушення при закупівлі.

Тендер на ремонт Путильської міської лікарні / фото: скриншот Youtube "СтопКор"

Юрист Богдана Сич пояснила, що після закупівлі товарів для медустанов вони мають бути враховані та їм мають бути присвоєні інвентарні номери. Це вимога законодавства, що забезпечує прозорість використання коштів.

Знімальна група спробувала зустрітися з керівництвом лікарні, але в день їх не застала на місці. Наступного дня журналіст Ігор Доценко зміг поговорити з медичним директором Оленою Едуардівною Карпенком, яка заперечувала зловживання. Проте працівники лікарні розповіли, що їм справді видали премії, які потім забрали на ремонт.

Особливий інтерес викликало те, що після візиту журналістів у лікарні провели нараду, де обговорювали деталі інциденту. Запис розмови потрапив до розслідувачів і містить фразу, що медичний персонал було збрехати про премії, що опосередковано підтверджує існування схеми " кешбека " .

Антикорупційна комісія Чернівецької області вже звернулася до правоохоронних органів, заявивши про можливу розтрату та присвоєння державних коштів при закупівлі. В результаті розпочато кримінальну справу та подробиці результатів розслідування стануть відомі пізніше.

Раніше ми писали про розкішні унітази за 3 млн. гривень: НАБУ вже ремонтує, поліція Києва готується

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у країнська порноактриса відверто зізналася, чи брала участь у зйомках з російськими: "Там такі сцени були..."

Источник материала
Поделиться сюжетом