Деяким українцям доведеться переоформлювати субсидії з 1 липня: причина
Деяким українцям доведеться переоформлювати субсидії з 1 липня: причина

Деяким українцям доведеться переоформлювати субсидії з 1 липня: причина

Пенсійний фонд України (ПФУ) оприлюднив важливе повідомлення для окремих категорій отримувачів субсидій та пільг.

Як йдеться у повідомленні ПФУ, у зв'язку із завершенням дії спеціального порядку виплат, запровадженого у період військового стану, деяким громадянам необхідно звернутися за продовженням виплат.

Зміни стосуються осіб, які станом на 24 лютого 2022 року проживали або перебували на тимчасово окупованих територіях або в зонах активних бойових дій, та які з початку повномасштабного вторгнення не зверталися за перепризначенням субсидії чи пільг.

Для продовження отримання виплат із 1 липня 2024 року цим громадянам потрібно подати заяву та відповідні документи до органу ПФУ. Зробити це можна кількома способами:

  • Особисто через сервісні центри ПФУ, уповноважені особи місцевих рад чи центри надання адміністративних послуг.
  • Поштою на адресу відповідного органу ПФУ.
  • Онлайн через веб-портал електронних послуг ПФУ, мобільний додаток "Пенсійний фонд" або портал "Дія".

ПФУ додав, що відповідне повідомлення розміщено у особистих кабінетах користувачів на веб-порталі електронних послуг фонду у розділі "Мої повідомлення" (рубрика "Індивідуальні повідомлення").

Фонд закликає зацікавлених осіб своєчасно звернутися за продовженням виплат, щоб уникнути можливих перерв у отриманні важливої ​​фінансової підтримки.

Раніше ми також розповідали, що українці можуть залишитись без субсидій через ОСББ. Про те, чому це може статися, читайте за посиланням.

Источник материала
Поделиться сюжетом