Meta неправильно позначає справжні авторські фотографії як «Зроблено ШІ»
Meta неправильно позначає справжні авторські фотографії як «Зроблено ШІ»

Meta неправильно позначає справжні авторські фотографії як «Зроблено ШІ»

Кілька фотографів скаржаться, що Meta помилково додає мітку «Made by AI» до реальних фотографій, які вони зробили, повідомляє TechCrunch .

Кілька фотографів поділилися прикладами за останні кілька місяців, а Мета нещодавно позначила фотографію баскетбольної гри, зроблену колишнім фотографом Білого дому Пітом Соузою, як створену ШІ. В іншому нещодавньому прикладі Мета неправильно додала ярлик до фотографії в Instagram, на якій команда Kolkata Knight Riders виграє турнір з крикету Індійської Прем’єр-ліги. Цікаво, що, як і на фотографії Соузи, мітка відображається лише під час перегляду зображень на мобільному телефоні, а не в Інтернеті.

Соуза каже, що він намагався зняти позначку з етикетки, але не зміг. Він припускає, що використання інструменту обрізання Adobe і зведення зображень перед збереженням їх у форматі JPEG може викликати роботу алгоритму Meta.

Однак Meta також неправильно позначає реальні фотографії як штучний інтелект, коли фотографи використовують генеративні інструменти штучного інтелекту, такі як Generative Fill від Adobe, щоб видалити навіть найменші об’єкти, повідомляє PetaPixel . Видання перевірило це на собі, використовуючи інструмент Generative Fill Photoshop, щоб видалити пляму із зображення, яке Meta потім позначив як створене ШІ в Instagram. Дивно, але Meta не додала позначку «Made with AI», коли PetaPixel завантажила файл назад у Photoshop, а потім зберегла його після копіювання та вставлення в чорний документ.

Кілька фотографів висловили своє розчарування тим, що такі незначні зміни несправедливо позначаються як створені ШІ.

«Якщо «відретушовані» фотографії є ​​«зробленими за допомогою штучного інтелекту», то цей термін фактично не має значення», —  написав фотограф Ноа Каліна на Threads . «Вони могли б також автоматично позначати кожну фотографію тегом «Неправдиве відображення реальності», якщо вони серйозно ставляться до захисту людей».

У заяві для The Verge прес-секретар Meta Кейт Маклафлін сказала, що компанія знає про проблему та оцінює свій підхід, «щоб [її] мітки відображали кількість штучного інтелекту, використаного в зображенні».

«Ми покладаємося на галузеві стандартні показники, які інші компанії включають у вміст своїх інструментів, тому ми активно працюємо з цими компаніями, щоб покращити процес, щоб наш підхід до маркування відповідав нашим намірам», — додав Маклафлін.

У лютому Meta оголосила, що почне додавати мітки «Made with AI» до фотографій, завантажених у Facebook, Instagram і Threads перед цьогорічним сезоном виборів. Зокрема, компанія заявила, що додасть мітку до фотографій, згенерованих штучним інтелектом, зроблених за допомогою інструментів Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney і Shutterstock.

Meta не розкриває, що саме викликає мітку «Made with AI», але всі ці компанії додали або працюють над додаванням метаданих до файлів зображень, щоб позначити використання інструментів AI, що є одним із способів ідентифікації створених AI інструментів. фотографії. Adobe, наприклад, почала додавати інформацію про походження вмісту в метадані з випуском своєї системи облікових даних вмісту минулого року.

Источник материала
Поделиться сюжетом