На Одещині ДБР завадило спробі переправити сотню ухилянтів через держкордон
На Одещині ДБР завадило спробі переправити сотню ухилянтів через держкордон

На Одещині ДБР завадило спробі переправити сотню ухилянтів через держкордон

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили на Одещині угрупування, яке організувало масштабну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України. До його складу входив правоохоронець.

Організував «бізнес» житель Одеської області у травні 2024 року. Він підшукував чоловіків, які хочуть незаконно виїхати з України через соцмережі та домовлявся про оплату. Чоловіків вивозили до державного кордону, який вони надалі перетинали пішки.

Правоохоронець консультував водіїв, як об’їхати блокпости на шляху до кордону.

21 червня 2024 року працівники ДБР задокументували спробу переправлення через державний кордон близько 100 осіб. Зокрема, було зупинено чотири мікроавтобуси з 47 чоловіками. Інші 53 не встигли дістатися «точки збору».

За свої послуги ділки брали від 5 до 18,5 тис. дол. США з людини, залежно від фінансових можливостей клієнта. Тільки на цій партії ухилянтів ділки розраховували заробити близько 1 млн дол. США.

Наразі учасників угрупування затримано.

Їм повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Організатору та правоохоронцю обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави: організатору – 13,6 млн грн, правоохоронцю – 3 млн грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Всім затриманим ухилянтам старше 25 років виписано протоколи та доставлено до РТЦК.

Слідство триває, встановлюється повне коло осіб причетних до оборудки.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

ДБР

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом