НАБУ затримало міського голову Мукачева
НАБУ затримало міського голову Мукачева

НАБУ затримало міського голову Мукачева

Джерело

На Закарпатті затримали міського голову та голову районної ради. Їх викрили на зловживанні службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки.

За інформацією джерел у правоохоронних органах, йдеться про міського голову Мукачева Андрія Балогу та голову Мукачівської райради Михайла Ланя (колишнього кримінального авторитета на прізвисько Блюк).

Затримання пов‘язане з корупційною схемою продажу ужгородській фірмі «Універсал-М» стадіону «Авангард» у Мукачеві. Засновниками і кінцевими бенефіціарами фірми є Олег Адамчук, Олексій Баранюк і Маріанна Ланьо.

За даними слідства, міський голова забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою майже удев'ятеро ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова районної ради, колишній депутат Верховної Ради. Власникам компанії, яка здійснила експертну оцінку із заниженою вартістю ділянки, дали хабара, стверджують у НАБУ. У результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Міський голова особистим рішенням ще й надав фірмі «Універсал-М» розтермінування платежу на шість місяців.

У результаті територіальна громада отримала майже 75 млн грн збитків, підрахували у НАБУ.

У Мукачівській міськраді підтвердили інформацію про затримання Андрія Балоги. Також там заявили, що впевнені в законності дій ради і готові довести свою правоту в суді.

У жовтні минулого року співробітники СБУ проводили обшуки у Балоги, якраз у цій справі.

Название источника
LIGA.net
Ссылка на материал
https://biz.liga.net/ua/all/nedvizhimost/novosti/nabu-zatrymalo-miskoho-holovu-mukacheva
Теги по теме
Новости политики Коррупция НАБУ САП
Источник материала
loader
loader