1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Батьки і вчителі мають бути на одній хвилі. Педагогиня пояснила важливість комунікації в школах: тоді це дасть результат
Батьки і вчителі мають бути на одній хвилі. Педагогиня пояснила важливість комунікації в школах: тоді це дасть результат

Батьки і вчителі мають бути на одній хвилі. Педагогиня пояснила важливість комунікації в школах: тоді це дасть результат

У закладах освіти важливо приділяти час комунікації, адже коли батьки та вчителі будуть на одній хвилі, це значно полегшить навчальний процес. На цьому зауважує вчителька історії та співавторка посібників Антоніна Макаревич.

За її словами, нерідко доводиться стикатися з тим, що деякі батьки не дуже залучені в процес, через що виникає дискомунікація. Тож, пояснення порядку навчання займає значну частину часу. Про це педагогиня розповіла в інтервʼю Інтент. Макаревич запевняє, що коли всі розуміють, як працює система та розділяють відповідальність вдається отримати кращий результат.

"Деякі батьки справді не дуже залучені в процес – вони покладають відповідальність на школу, передають і довіряють вчителям. Коли батьки, наприклад, в SMS-режимі з тобою починають спілкуватися, розумієш, що дискомунікація є. І справді це забрало багато часу – пояснити чому ми так працюємо. Хтось хоче більше домашнього завдання своїм дітям, щоб вони працювали, як раніше. Інші – навпаки", – каже вчителька.

"Результат – менше претензій у батьків, до вчителів і навпаки. Коли ми розділяємо разом цю відповідальність, отримуємо набагато потужніший результат", – додає вона.

Педагогиня радить влаштовувати зустрічі з батьками та вчителями або ж долучати адміністрацію школи.

"Звісно допоміжне, коли всі на одній хвилі й розуміють, де ми знаходимося і куди рухаємося. І це теж тільки через комунікацію відбувається. Може бути політика школи, аби влаштовувати зустрічі з батьками, учителями. Ми можемо додати менеджмент школи: директори, заступники, адміністрація. І тоді це працює, коли всі розуміють, що ми робимо. – запевняє Макаревич.

Раніше OBOZ.UA писав, що система освіти не матиме ефективності, якщо школярі не отримуватимуть підтримку вчителя, навіть коли учні матимуть сучасні технології у навчанні. Згідно з дослідженням, підлітки, у яких був доступ до допомоги педагога були більш упевнені у своїх силах. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом