У складі Нацполіції створили три нові бойові підрозділи
У складі Нацполіції створили три нові бойові підрозділи

У складі Нацполіції створили три нові бойові підрозділи

У структурі Нацполіції України створили додаткові бойові підрозділи – три зведені стрілецькі бригади поліції загальною штатною чисельністю 8 тисяч поліцейських.

Про це поінформував Департамент комунікації НПУ, передає Укрінформ.

«(Були створені такі бригади як – ред.) зведена Бригада поліції особливого призначення створена на базі Департаменту превентивної діяльності, зведена Бригада Департаменту патрульної поліції «Хижак», і зведена Бригада підрозділів поліції особливого призначення КОРД», - заявили у пресслужбі.

У складі Нацполіції створили три нові бойові підрозділи - Фото 1

Очільник НПУ Іван Вигівський разом із своїм заступником Олександром Фацевичем перевірили бойову підготовку майбутнього інструкторського складу командування бригад, які вже розпочали своє навчання на базі полігонів Нацполіції.

Вигівський заявив, що захист суверенітету держави, посилення Сил безпеки і оборони додатковими силами поліції – це не просто вимога і виклик часу, це - питання майбутнього країни. «Ми вживаємо всіх заходів, аби забезпечити вас кращими засобами бронезахисту, озброєнням, боєприпасами, зв’язком та матеріально-технічними засобами, необхідними для виконання завдань за призначенням. Окрім того, за підтримки Генштабу ЗСУ вивчається питання про відрядження окремих категорій офіцерів за кордон з метою підготовки за програмою стандартів НАТО», - поінформував глава НПУ, звертаючись до поліцейських.

У складі Нацполіції створили три нові бойові підрозділи - Фото 2

Зазначається, що більшість поліцейських, які проходять злагодження, вже мають бойовий досвід, а їхні нинішні інструктори – експерти в питаннях ефективного нищення ворога з окремої штурмової бригади Нацполіції «Лють».

Після підготовки інструкторського та командуючого складу поліцейські відбудуть до своїх регіонів для навчання та бойового злагодження з особовим складом бригад.

Окремо в установі заявили, що для спільного виконання завдань Нацполіцією з Держприкордонслужбою у поліції також були сформовані три зведених бригади загальною чисельністю 5 тисяч поліцейських. Ці зведені бригади виконують завдання на територіях, які межують з державами-агресорами – РФ та Білоруссю. Окрім цього, штатна чисельність вже ОШБ НПУ «Лють» також складає 5 тисяч поліцейських.

«Ще 20 тисяч поліцейських несуть службу у прифронтових регіонах, таких як Херсонська, Запорізька, Харківська, Донецька, та у прикордонних областях», - зазначили у НПУ.

Як повідомлялося, 21 червня 2024 року міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що наразі безпосередню участь у бойових діях приймає понад 6 тисяч поліцейських, і 25 тисяч поліцейських виконують свої функції безпосередньо у областях, де ведуться бойові дії.

Фото: Нацполіція

Теги по теме
Украина полиция МВД
Источник материала
loader
loader