ЗСУ провели контратаки і повернули собі деякі позиції на Харківщині, окупанти просунулись на Донеччині: аналіз ISW
ЗСУ провели контратаки і повернули собі деякі позиції на Харківщині, окупанти просунулись на Донеччині: аналіз ISW

ЗСУ провели контратаки і повернули собі деякі позиції на Харківщині, окупанти просунулись на Донеччині: аналіз ISW

Українські Збройні сили здійснили контратаки і нещодавно відновили деякі тактичні позиції на північний схід від Харкова. Тим часом російські війська просунулися на Сіверському та Торецькому напрямках.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW). Окупанти також продовжували наступальні дії в районі Часового Яру, але підтверджених змін не було зафіксовано.

На геолокаційних відео від 24 червня видно, як українські сили вели вогонь зі стрілецької зброї по російських військах у північно-східній частині Вовчанська. Аналітики зазначають, що це свідчить про відновлення обмежених позицій уздовж вулиці Хлібороба.

Інші геолокаційні кадри показують, що українські військові відновили позиції в центрі Стариці, що на північний схід від Харкова і на південний захід від Вовчанська. Проте російські мілблогери стверджували, що українські війська безуспішно контратакували на північ від Харкова поблизу Глибокого, у напрямку Липців та у Вовчанську 23 і 24 червня.

Повідомляється, що окупанти продовжували атакувати поблизу та у Вовчанську, а позиційні бої тривали біля Глибокого.

24 червня російські війська продовжили наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано.

Російські війська наступали: на північний схід від Куп’янська біля Синьківки; на південний схід від Куп'янська поблизу Піщаного та Стельмахівки; на захід від Сватового поблизу Копанки; на північний захід від Кремінної поблизу Греківки, Макіївки, Невського; на захід від Кремінної поблизу Торського; на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва.

Російські війська також нещодавно просунулися на Сіверському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 23 червня, показують, як загарбники з російського 119-го гвардійського повітряно-десантного полку (106-ї гвардійської дивізії ВДВ) встановлюють прапор РФ на південному сході Роздолівки.

Бої тривали: на схід від Сіверська біля Верхньокам'янського; на північний схід від Сіверська поблизу Білогорівки; на південь від Сіверська біля Роздолівки та Виїмки.

24 червня російські війська продовжували наступальні дії в районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту не було зафіксовано. Бої тривали в мікрорайоні Канал поблизу Часового Яру, на захід від Часового Яру біля Іванівського, а також на північ поблизу Калинівки.

Російські сили нещодавно просунулися на Торецькому напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 червня, показують просування російських військ на схід від Дружби (північно-східний напрямок від Торецька).

Того ж дня російські війська продовжували наземні атаки на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Бої тривали на південний захід від Донецька поблизу Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки. На кордоні Донецької та Запорізької областей також тривали бойові дії, але підтверджених змін лінії фронту не було зафіксовано.

24 червня російські війська продовжували наступальні операції поблизу Малої Токмачки (північно-східний напрямок від Роботиного). Російські джерела стверджували, що позиційні бої тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового (східний напрямок від Роботиного), проте зазначали, що ситуація на лінії фронту не змінилася на заході Запорізької області.

На східному березі Херсонської області поблизу населеного пункту Кринки тривали позиційні бої. Російський блогер заявив, що російські війська захопили контроль над неназваними островами в дельті Дніпра після "кривавих боїв", але визнав, що невеликі групи української піхоти контратакують і мають перевагу в операціях із застосуванням безпілотників на Херсонському напрямку.

Як повідомляв OBOZ.UA, дозвіл українським військовим обмежено бити західною зброєю по Росії дав змогузменшити терор окупантів у Харкові. Крім того, армія країни-агресора більше не почувається у безпеці за лінією державного кордону. Про це сказав Юрій Федоренко – командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї ОШБр.

 Раніше видання Associated Press писало, що наприкінці травня 2024 року 90 тисяч окупантів готувалися до нового наступу на кордоні з Україною. Саме в цей момент США дозволили бити по РФ своєю зброєю. В результаті було знищено цілі колони окупантів, які рухалися у бік кордону з Україною.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом