Чоловік подав документи на відстрочку від мобілізації: чи можуть його призвати
Чоловік подав документи на відстрочку від мобілізації: чи можуть його призвати

Чоловік подав документи на відстрочку від мобілізації: чи можуть його призвати

Міноборони запевнило, що до ухвалення комісією рішення щодо надання відстрочки, військовозобов’язаний не підлягає призову.

Новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, визначає категорії громадян України, які не підлягають мобілізації, а також можливість отримання відстрочки від військової служби. Міністерство оборони пояснило, чи можуть призвати чоловіка, який вже подав документи на відстрочку.

Порядок розгляду документів на відстрочку

У відомстві зазначили, що до прийняття комісією рішення щодо надання відстрочки, військовозобов’язаний не направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби та не підлягає призову.

Термін розгляду документів

Документи, що підтверджують право на відстрочку, розглядаються комісією в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) протягом семи днів з дати їх надходження.

Якщо комісія звертається за додатковою інформацією до інших державних органів, термін розгляду може бути продовжено. Але тоді документи мають розглянути не пізніше наступного дня після отримання відповіді.

Про прийняте комісією рішення військовозобов’язаний буде повідомлений телефоном, електронною поштою або листом.

Якщо ж у наданні відстрочки відмовлено, рішення пояснюється письмово із зазначенням причин.

Інформація про надану відстрочку також буде відображена в мобільному застосунку для військовозобов’язаних "Резерв+".

Нагадаємо, деякі категорії громадян зможуть отримати відстрочку онлайн. Ця функція може з'явитися в "Резерв+" вже цього літа.

Фокус писав, хто з чоловіків має право на відстрочку від призову з 1 липня.

Источник материала
Поделиться сюжетом