Якщо кіт гризе дроти, то це можна виправити: як убезпечити прилади від шкодника
Якщо кіт гризе дроти, то це можна виправити: як убезпечити прилади від шкодника

Якщо кіт гризе дроти, то це можна виправити: як убезпечити прилади від шкодника

Домашні улюбленці люблять паскудити і гризти все навколо. Наприклад, можуть пошкодити дроти. Щоб не допустити такої ситуації, потрібно вжити заходів.

Не забувайте, що при тісній взаємодії з технікою та проводами насамперед може постраждати сама тварина, тому потрібно відповідально підійти до цього питання. Існує кілька способів, які допоможуть уберегти прилади кота.

Кіт породи Scottish Fold. Фото: скриншот Youtube

Для початку слід обмотати дроти додатковим захистом, наприклад, гофрованою трубою, яка убезпечить їх від пошкоджень, або спіралеподібними накладками. Вони продаються у вільному доступі.

Також не буде зайвим сховати дроти якнайдалі від кота - за диваном, комодом та іншими меблями, але враховуйте, що коти дуже моторні, тому метод не вважається таким ефективним.

Дроти у будинку, фото з вільних джерел

Однак є дієвий лайфхак, про який мають знати господарі. Котів відлякують липкі поверхні, зокрема, двосторонній скотч, але готуйтеся до того, що на ньому буде вся шерсть, бруд та пил. Також місце з проводами можна натерти ефірною олією апельсина чи лимона, коти не люблять такі запахи.

Кіт з дротами, скріншот

Раніше ми повідомляли, що не чіпай животик - це грудочка нервів: чому котам не подобається, коли ви так робите.

Також ми повідомляли, що прогноз погоди та синоптики більше не потрібні: як щодо поведінки кота дізнатися, що буде дощ чи похолодання.

Источник материала
Поделиться сюжетом