Ізраїльський аналог HIMARS зможе запускати БПЛА та крилаті ракети
Ізраїльський аналог HIMARS зможе запускати БПЛА та крилаті ракети

Ізраїльський аналог HIMARS зможе запускати БПЛА та крилаті ракети

Lockheed Martin представила на виставці Eurosatory 2024 разом із Rheinmetall ракетний комплекс GMARS, який є європейською версією HIMARS. На виставковому заході мала відбутися ще одна прем’єра. Йдеться про ракетний комплекс EuroPuls GTF 8X8, розроблений конгломератом KNDS у партнерстві з Elbit Systems.

У металі комплекс на виставці показаний не був. Очевидно, це пов’язано з рішенням французького суду, який заборонив компаніям з Ізраїлю брати участь у виставці після засудження офіційним Парижем бомбардувань Сектору Газа.

Комплекс EuroPuls здатний вести вогонь 122 мм ракетами Accular, а також далекобійними ракетами Extra і Predator Hawk з дальністю польоту 150 і 300 км. Крім цього, його можна використовувати для запуску дронів-камікадзе SkyStriker, здатних вражати цілі на дистанції до 100 км.

На виставковому заході було озвучено плани KNDS та Elbit Systems. Партнери мають намір інтегрувати з EuroPuls ракету NSM виробництва Konsberg і JFS-M, яка розробляється для комплексу HIMARS. Таким чином, номенклатура використовуваного озброєння у EuroPuls буде ширшою, ніж у GMARS.

Источник материала
Поделиться сюжетом