Мобілізація 2024: на Волині військові заштовхували чоловіка в автобус, реакція ТЦК
Мобілізація 2024: на Волині військові заштовхували чоловіка в автобус, реакція ТЦК

Мобілізація 2024: на Волині військові заштовхували чоловіка в автобус, реакція ТЦК

У мережі з'явились кадри, на яких чоловіка заштовхують в автобус. У ТЦК пояснили, що військовим довелося ловити порушника мобілізації в Україні.

Працівники ТЦК потрапили у скандал через випадок мобілізації в Україні. Відео опублікували у соцмережах 26 червня.

Автори контенту зазначили, що чоловіка "штовханами запхнули в автобус" у Волинській області. Очевидець передав, що між ним та працівником військкомату виникла суперечка. Повідомлялось, що військовозобов'язаного "примусили сісти у транспорт на відправку в навчальний центр".

Реакція ТЦК

26 червня інцидент прокоментувала пресслужба Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

З'ясувалось, що військовозобов’язаний був визнаний військово-лікарською комісією придатним до служби. Для мобілізації в Україні його мали відправити у навчальний центр, але чоловік мав інший план.

Мобілізований спробував втекти, але співробітники військкомату повернули його в автобус. Зазнавши невдачі, ухилянт відправився на проходження базової військової підготовки.

У ТЦК наголосили, що мобілізація в Україні триває, і кожен громадянин зобов’язаний боронити Вітчизну. Водночас війську потрібні підтримка й поповнення особового складу.

"Закликаємо громадян гідно ставитися до виконання військового обов’язку, а не ухилятися від захисту Батьківщини", — додала пресслужба.

Публікація Чернівецького ОТЦК від 26 червня
Фото: Скриншот

Нагадаємо, порушник мобілізації в Україні напав на патруль ТЦК. За даними ЗМІ, бійка сталася в магазині у місті Шацьк. 51-річного нападника затримали правоохоронці, проти нього порушили справу про насильство щодо службової особи.

У Міноборони відповіли, чи можуть призвати чоловіка, який тільки подав документи на відстрочку від мобілізації в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом