![На Закарпатті вирощують екзотичні гриби](https://thumbor.my.ua/525o5kVDnDFSU0CDv0rq1l0XRLw=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2F4edb8ba637d81b131b4ce5db0e5b6ca9.jpg)
На Закарпатті вирощують екзотичні гриби
Екзотичні гриби органічної якості різних видів вирощує ТОВ «Натур Грін Україна». У 2017 році підприємство розпочало свій грибний бізнес з вирощування шиїтаке на органічному субстраті власного виробництва на Закарпатті. Про це повідомляє techhoriculture, пише agronews.ua.
Вони і досі лишаються основним продуктом. Щоправда за кілька років тут розширили асортимент і продукції та почали вирощувати ерінги (королівську або степову гливу), гливи сірі, жовті, рожеві, японські опеньки та інші.
90% продукції компанія відправляє на експорт. Екзотичні гриби із Закарпаття споживають у Нідерландах, Бельгії, Німеччині, Великобританії та інших країнах Європи. В Україні їх можна придбати у супермаркетах Ужгорода, Львова та Києва.
“Цього літа лише для українських споживачів ми пропонуємо новинку – «Барбекю мікси». Це невеликі бокси, які складаються з різних видів грибів, і доповнені спеціально розробленим маринадом”, – зауважила менеджер з маркетингу ТОВ «Натур Грін Україна» Аліна Макалюк.
Щотижня підприємство відправляє своїм споживачам 4 тонни екзотичних грибів українського виробництва.